Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 28. 06:45, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Magyarországon még nincs influenzajárvány

Magyarországon még nincs influenzajárvány

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) jelentése szerint nyolc országban van már kiterjedt influenzajárvány.

Magyarországon az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi összegzése szerint alacsony az influenza aktivitása. Az év második hetében 8 450 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Ugyanakkor fokozódik az influenza aktivitása Európában. Az ECDC-nek nyolc ország - Norvégia, Svédország, Finnország, Írország, Hollandia, Portugália, Görögország, valamint a szomszédos Szlovénia - számolt be földrajzilag kiterjedt influenza járványról.



Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek légúti mintáiból döntően az Influenza A(H1N1) vírust mutatták ki. Ez a típus inkább a fiatalabbakra, egyébként egészséges felnőttekre veszélyesebb. A szintén megfigyelt A(H3N2) altípusú influenzavírus jellemzően az időseknél okoz súlyos szövődményeket.



A WHO jelentése kiemeli, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 2015/16-os szezonra kifejlesztett influenza elleni oltóanyagban található vírustörzsek antigénszerkezete hasonló a kontinensen eddig kimutatott influenza vírusokhoz. Ennek nyomán az influenza elleni védőoltás hatékony védelmet nyújthat a kellemetlen tüneteket okozó, súlyos, vagy akár halálos szövődményekkel járó betegség ellen - emelte ki közleményében az ÁNTSZ, amely szerint a védőoltást még mindig érdemes beadatni.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.