Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 29. 05:00, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós | Fotó: Kátai Attila

Malter Röhl és a V. Tótkomlós Racing - Powertech kupa

Malter Röhl és a V. Tótkomlós Racing - Powertech kupa

Második alkalommal veszel részt a Tótkomlós Rallyn. Mi, az ami visszahoz ehhez a versenyhez?

Sziasztok!

- Az élmények, a versenyszeretet, illetve az a különleges, sőt ritkának mondható atmoszféra, ami itt körülveszi ezt a páratlan rendezvényt. Nagyon nagy élmény egy teljes városon keresztül lógatni, veretni sok, sok néző előtt. Örülünk, a meghívásnak (ezúton is köszönöm Robi), örülünk, hogy majd ott lehetünk, bár nekünk addig még lesz egy Sziráki Sprint és nagyon bízom benne, hogy ott nem lesz semmi probléma, nem írtunk ki vagy 20 méter erdőt…

A tavalyi verseny tetszett, jól is sikerült, több autóval fogunk ugyanúgy érkezni, így nekünk ez egy baráti lazulás, egy pihentető hétvége lesz egy kis versenyzéssel megfűszerezve.

Te Ladával versenyzel régóta. Mennyire ajánlod a hátsókerekes járművel rendelkező sporttársaknak a Tótkomlósi autóversenyt?

- Aki hátsókerekes kocsival versenyez, annak nyilvánvaló, hogy szívügye a csúszkálás a driftelés, mindezen által melegen tudom mindenki figyelmébe ajánlani ezt a városi versenyzést. Nagyon jó nyomvonalvezetéssel bír a pálya, lassabb és tempósabb részek váltják egymást, ami magában hordozza a látványos vezetést - már akinek ez közel áll a stílusához. De azt gondolom- kiváltképp a tavalyi felvételeket nézve - hogy látványból idén sem lesz hiány, úgyhogy aki úgy dönt, hogy kilátogat, mint néző, vagy benevez, mint versenyző senki sem fog csalódottan hazamenni.

Szeretnél dobogóra állni, vagy a nézőknek fogsz autózni?

- Ez mindig egy eldönthetetlen kérdés számomra.. Ha tehetem, akkor mindig úgy szoktam menni, hogy ha lehet, szeretnék dobogóra is állni, és közben a nézőket is szórakoztatni- pozitív értelemben. Ha a végelszámolásnál csupán néhány másodperc választ el a dobogó valamelyik fokától, akkor mindig kicsit bánom, hogy itt meg ott elcsúszkáltam az időt. Viszont a másik fele ennek, amikor odajönnek, hogy itt és itt szépen fordultál az is igazán jól esik és akkor egyből nem bánok semmit. Egyszóval még nem tudom, hogy utcai gumival támadunk, és akkor lógatjuk mindenhol vagy viszem a versenygumit és akkor megcélozzuk a dobogó valamelyik fokát.

A szombati napon prológgal indul a versenyhétvége. Miképpen szeretnél közlekedni a Fostikával?

- A prológon, csakis de csakis utcai gumival, ott a látványé lesz a főszerep. Tavaly egy barátom fiát vittem a prológon, aki még nem ült versenyautóban, illetve előtte a versenyt megszentelő tisztelendő urat, akit ha úgy lesz, akkor idén is megautóztatok. A prológon teljesített idő nem számít bele a verseny végelszámolásába, így ott nem fogok spórolni a gumival, és a keresztbe autózással „elvesztegetett” idővel.

Várom az indulás időpontját!

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a lehetőséget, hogy ott lehetünk,

Szurkoljunk közösen a Rallypárosnak Tótkomlóson, június ötödikén és hatodikán!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.