Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. Október 02. 18:39, vasárnap | Helyi
Forrás: Párizs Eszter

Mandala kör Mosonmagyaróváron

Mandala kör Mosonmagyaróváron

A Mandala Hálózat egy 15 évre visszatekintő kezdeményezés, amely mára egyfajta spirituális mozgalommá érlelődött.

Jelenleg nyolc városban működik szerte az országban Mandala kör: Budapesten, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Mosonmagyaróváron, Pécsett és Zalaegerszegen.
A Mandala körök mindannyian egyéni ízzel, hangulattal rendelkező önkéntesen szerveződő csoportok, amelyek alapvetően a Kagylókürt folyóiratban megfogalmazott témákat dolgozzák fel interaktív, gyakorlati módon.

A Mandala kör segít felfedezni a kicsiben a nagyot, a pillanatban az örökkévalóságot, az „itt és most”-ban a végtelenséget, itt az érdeklődők ösztönzést kapnak a saját lelki fejlődésükhöz.
A Mandala körök közös feladata, hogy a Kagylókürt folyóiratban megfogalmazott tradicionális értékeket közel hozzák és érthető formában megosszák. Abban, hogy egy önszerveződő és élő olvasói hálózat kapcsolódik egy folyóirathoz mindenképpen egyedülálló az országban. A Mandala körök egyszerre közölnek minőségi és hiteles információkat, másrészt önmegismerésre ösztönöznek, segítenek elindulni mindenkinek a saját önfejlesztésének az útján.

2016 egyik jelentős eseménye az első Mandala kör-találkozó a Kecskemét melletti Ludastón, ahol a Kagylókürt folyóirat főszerkesztősége is működik. A három napos rendezvényre meghívást kaptak a Hálózat már működő és jövőben megalakuló Mandala körei. Szintén ebben az évben jöttek létre a mosonmagyaróvári, a budapesti, a kecskeméti, a, a győri és a zalaegerszegi Mandala körök. A mosonmagyaróvári kör igazi unikum a városban. Meghívott előadókkal komoly spirituális, önfejlesztő lehetőséget nyújt. A győri csoport pedig egy jóga stúdióban talált otthonra, így a résztvevőket néhány frissítő mozdulat, légző gyakorlat és vegetárius kóstoló is várja.

"Mentsd át az élet szentségének fenntartását, mentsd át a dinasztikus gondolkodást, mentsd át a szellem erejének nagy titkát, mentsd át a szeretet hatalmát s nem a hatalom szeretetét, mentsd át a szent helyek erejét, mentsd át a tiszta szándék isteni viszonzásának bizonyosságát, őrizd az értékeket, a maradandót műveld, s a helyén kezeld a mulandót!”

A mosonmagyaróvári Mandala kör programjai kéthetente kerülnek megrendezésre és ingyenesen látogathatók.

A legközelebbi téma: Zarándoklat Indiába

India az ősi misztikus bölcsesség, a pompás paloták, és csodálatos templomok földje. Ide utazni olyan élmény, amely leveti a nyugati civilizáció látszat-jólét maszkját, és elkalauzol mélyen a szívedbe. Indiát vagy imádni fogod, vagy elriadsz tőle, ahogy az önmagunkkal való szembenézés is lelki boldogságot, vagy gyötrődést eredményezhet - de az biztos, hogy a felismerés eredménye mindig felemelő.
Szeretettel várnak egy izgalmas úti beszámolóra, egy olyan embertől, aki évente többször járja be India titokzatos világát!

Időpont: október 3., 18:00
Helyszín: Magnólia, Kálnoki út 13.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.