Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2011. December 16. 14:20, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már csecsemőkorban eldől, hogyan fogunk felnőttként szeretni

Már csecsemőkorban eldől, hogyan fogunk felnőttként szeretni

A pszichológusok szerint már jóval korábban eldől, hogy felnőttként hogyan fogunk szeretni, és hogy képesek leszünk-e megoldani konfliktusainkat szeretteinkkel vagy éppen bízni bennük.

A friss adatok szerint ugyanis mindez attól függ, hogy az első 12-18 hónapban milyen a kapcsolata a babának az édesanyjával.

A tapasztalatok szerint az élet első 12-18 hónapja meghatározó abból a szempontból, hogy 20 évvel később hogyan alakulnak majd a szerelmi kapcsolataink. Ilyenkor ugyanis kódolva olyan tapasztalatokat szerzünk, amelyek egész életünket végigkísérik - mondta Jeffrey A. Simpson, a tanulmány szerzője.

Ezeken a csecsemőkori beidegződéseken pedig nagyon nehéz változtatni - egyes speciális módszerek és terápiák ugyan hozhatnak némi javulást zátonyra futott kapcsolatainkban, a korai negatív tapasztalatok azonban folyamatosan képesek megerősíteni önmagukat, ami miatt például képtelenek lehetünk megbízni egy másik emberben - írja a Current Directions in Psychological Science.

A pszichológusok jelenleg azon dolgoznak, hogy olyan terápiás módszereket dolgozzanak ki, amelyekkel sikeresen átírhatóak a negatív tapasztalatok. Ezeknek köszönhetően reményeik szerint kitörölhetőek vagy átalakíthatóak lesznek azok a negatív beidegződések, amelyek életük első évében érte a betegeket, és így jelentősen javulhat életminőségük is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült

2024. Szeptember 01. 08:59, vasárnap | Belföld

Területvédelmi parancsnok: több ezren érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt

Több ezer ember érdeklődik a tartalékos szolgálati forma iránt, és több százas nagyságrendben kötöttek már szerződést is - közölte Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka szombaton Szolnoko

2024. Szeptember 01. 08:57, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: fejlődés csak ott lehet, ahol a technológia és az oktatás kéz a kézben jár

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást

2024. Szeptember 01. 08:56, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: