Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Április 27. 14:49, kedd | Helyi

Már elérhető a Családikedvezmény-kalkulátor

Már elérhető a Családikedvezmény-kalkulátor

Két kalkulátor is a családi kedvezmény bevallásában segít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán.

A „Családikedvezmény-kalkulátor az éves bevallás elkészítéséhez” segítségével kiszámolható, hogy az adózó milyen összegben tud kedvezményt érvényesíteni és a bevallását hogyan kell kitölteni. A program kizárólag a megadott adatok alapján számol, ezért célszerű a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolások adatai alapján kitölteni.

A bevallás kitöltésekor nyilatkozni kell a gyerekekről, azaz az eltartottakról, kedvezményezett eltartottakról, közös igénybevétel, megosztás esetén ennek tényéről. Ha a bevallási tervezet már tartalmazza ezeket az adatokat, akkor célszerű azokat ellenőrizni.

A családi járulékkedvezmény alapjaként az adóalap után meghatározott, az adózót terhelő járulék vehető figyelembe.! Ez például azt jelenti, hogy a munkabére után családi járulékkedvezmény alapjaként megállapított járulék nem lehet több, mint:

az adóalap 17 százaléka 2019-ig,
az adóalap 18,5 százaléka 2020-tól.
A „Jogszerű családi kedvezmény kiszámítása” kalkulátor segítségével meghatározhatja az év közben jogszerűen és jogosulatlanul igénybevett családi járulékkedvezmény összegét.

A kalkulátorok használatát a sorok mellett elhelyezett súgóikonok () segítik

Részletek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán érhetők el

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 17:46, szerda | Helyi

Személyesen is látogathatók az idősek otthonában élők

Az enyhülő korlátozások között, az Idősek Bentlakákos Intézményeire is új szabályokat vezettek májusban. Ennek értelmében ismét látogathatók az ott élő idős rokonok.

2021. Május 12. 08:09, szerda | Helyi

Két templom, egy örökség

Két templom és három kisebb szakrális emlékmű újul meg egy határon átnyúló program keretében, Mosonmagyaróváron és Pozsonyban. A projekt célja az egyházi kulturális örökség kiemelése.

2021. Május 11. 16:24, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat. A javaslatokat június 7-ig várják.

2021. Május 11. 13:19, kedd | Helyi

Segítség a tervezethez

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet május 20-án automatikusan bevallássá válik.