Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Április 23. 10:35, péntek | Helyi
Forrás: koronavirus.gov.hu

Már online is lehet oltási időpontot foglalni

Már online is lehet oltási időpontot foglalni

Minden érvényes regisztrációval még nem beoltott már online is tud időpontot foglalni oltásra. Egyelőre a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra lehet jelentkezni - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

Időpontot jelenleg április 26-27-28-ra, hétfő, kedd és szerdai napokra lehet foglalni, a kórházi oltópontokra.

Időpontot a https://www.eeszt.gov.hu oldalon lehet érvényes regisztráció után, a TAJ-szám és születési dátum megadása után. A felületen keresztül van lehetőség kiválasztani, hogymelyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Az oltáson a személyi igazolvánnyal, a TAJ-kártyával, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatottal, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolásával kell megjelenni.

A regisztráltakat arra kérik, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra! Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

Részletes információ ahttps://koronavirus.gov.hu/cikkek/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-mostantol-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tudoldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 17:46, szerda | Helyi

Személyesen is látogathatók az idősek otthonában élők

Az enyhülő korlátozások között, az Idősek Bentlakákos Intézményeire is új szabályokat vezettek májusban. Ennek értelmében ismét látogathatók az ott élő idős rokonok.

2021. Május 12. 08:09, szerda | Helyi

Két templom, egy örökség

Két templom és három kisebb szakrális emlékmű újul meg egy határon átnyúló program keretében, Mosonmagyaróváron és Pozsonyban. A projekt célja az egyházi kulturális örökség kiemelése.

2021. Május 11. 16:24, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat a Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat. A javaslatokat június 7-ig várják.

2021. Május 11. 13:19, kedd | Helyi

Segítség a tervezethez

Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet május 20-án automatikusan bevallássá válik.