Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 17. 13:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már száz benzinkúton érhető el ingyenes, kutya-mikrochip-leolvasó

Már száz benzinkúton érhető el ingyenes, kutya-mikrochip-leolvasó

Csaknem megduplázza, 54-ről 100-ra bővíti a MOL azon töltőállomásai számát, ahol ingyenes mikrochip-leolvasó lesz elérhető az elkóborolt kutyák azonosítása céljából.

A program májusi indulása óta 235 kutyát sikerült azonosítani a benzinkutakon elhelyezett leolvasók segítségével, és ezek közül szinte mindegyik azonosított kutya haza is került a gazdájához - áll a vállalat MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az ünnepek idején, elsősorban a szilveszteri tűzijátékok miatt drasztikusan megnő az elszökött kutyák száma, hiszen az erős fény- és hanghatás sokkolóan hat az állatokra, akik emiatt rémülten elkóborolnak. Becslések szerint tavaly az év utolsó napján 1000 állat hagyta el otthonát, többségük soha nem jutott haza. A legnagyobb százalékban azok a kutyák kerülnek meg, amelyek rendelkeznek mikrochippel.

A vállalat májusban kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Fél év alatt több mint 370 kutyát vittek be azonosítani a töltőállomásokra, sok állatban nem volt chip, de amelyekben igen, szinte kivétel nélkül hazakerültek. Kilenc kutya a chip ellenére sem jutott haza, mivel a szerkezet elévült adatokat tartalmazott.

Az állatvédők felhívják a figyelmet arra, hogy az év végéhez közeledve lehetőség szerint legalább este 6 és másnap reggel 6 óra között engedjék be az állatokat a lakásokba, de semmiképp ne hagyják őket egyedül, a sétáknál pedig kizárólag bilétával ellátott nyakörvvel és pórázon vezessék az állatokat.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben