Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2016. Október 01. 08:43, szombat | Belföld
Forrás: mti

Mától tölthető ki a mikrocenzus online kérdőíve

Mától tölthető ki a mikrocenzus online kérdőíve

Mától jövő vasárnapig lehet kitölteni interneten a mikrocenzus kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek, hogy mától november 8-ig a magyar lakosság tíz százalékát érintő népesség-összeírásra kerül sor. A felmérés első szakaszában, jövő vasárnapig a mikrocenzus kérdései a mai igényekhez igazodva interneten válaszolhatók meg. A www.mikrocenzus.hu oldalon a kérdőíves felületre a mikrocenzusban részt vevők a felkérő levélben szereplő kódokkal léphetnek be.

A kérdőívet online kitöltők között nyereményeket sorsolnak ki.

Azt, akinek nincs lehetősége online válaszadásra, az október 10. és november 8. közötti második szakaszban számlálóbiztos keresi fel. Az eddigiektől eltérően már a számlálóbiztosok sem papíron, hanem elektronikusan, laptopon vagy tableten rögzítik az adatokat.

A KSH korábbi tájékoztatása szerint népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, célja, hogy segítségével felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait. A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is.

A mikrocenzus lakás- és személyi kérdőíveinek megválaszolása kötelező, a kiegészítő kérdőívé önkéntes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.

2024. Szeptember 02. 07:44, hétfő | Belföld

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz

Az utószezonban is sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz - közölte a MÁV a vasúttársaság honlapján vasárnap, kiemelve, hogy a balatoni szerelvények a főszezonban több mint 1,2 millió utazást szolgáltak ki.

2024. Szeptember 02. 07:43, hétfő | Belföld

Szeptember első hetében is kitart a kánikula

Szeptember első hetében is napos, száraz, meleg idő várható 32-37 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel, és csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült