Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Maximalizálnák a szociális támogatások összegét?

Maximalizálnák a szociális támogatások összegét?

A kormány hajlandó lenne megfontolni, hogy felső határt vezessenek be az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatások esetében - írja a Magyar Nemzet, amely úgy tudja, ilyen javaslat is felvetődött azon a múlt heti kormányülésen, amelyen a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) írt válaszlevélről kaptak tájékoztatást a kabinet tagjai.

A lap szerint az IMF/EU-tárgyalásokon előkerült egy olyan javaslat, amely maximálná az egy főnek havonta kifizethető támogatásokat.

Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn azt mondta, a szociális támogatások célzottabbá tétele kapcsán a kormány álláspontja az, hogy először szeretne áttekintést kapni a területről, létrehozni azt a rendszert, amelyben világosan, 'egy gombnyomásra' látja azt, hogy az adott személy akár az államtól, az önkormányzattól vagy más szervektől milyen támogatást kap - emlékeztet a Magyar Nemzet.

A lap szerint a kormány vizsgálja, milyen vállalásokat tudna a szociális támogatások terén elfogadni az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalásokon, s felvetődött egy olyan javaslat, amely szerint meghatározott összegben maximálnák az egy főnek havonta kifizethető támogatásokat.

A kormányülés egyik meg nem nevezett résztvevője a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy 'volt erről szó', ám azt a lap egyik forrása sem tudta megmondani, hogy a javaslat konkrétan szerepel-e a kormány múlt héten elküldött válaszlevelében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal