Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Március 16. 21:42, péntek | Helyi
Forrás: MTI

McMcDonald\'s és Carrefour szabálytalanságairól készített riportot a kinai televízió

McMcDonald\'s és  Carrefour szabálytalanságairól készített riportot a kinai televízió

A csirkehús szabálytalan értékesítéséről számolt be egy pekingi McDonald\'s és egy közép-kínai Carrefour áruház példáját bemutatva a kínai központi televízió (CCTV); pénteken mindkét cég bocsánatot kért a vásárlóktól.

A CCTV riportja szerint az egyik fővárosi McDonald's gyorsétteremben a kínaiak kedvenc csemegéje, a csirkeszárny a főzéstől számított 90 perc múlva jut a fogyasztóhoz, míg az amerikai vállalat szabványa szerint ennek időbeni felső határa 30 perc.
A közép-kínai Honan (Henan) tartomány székhelyén, Csengcsouban (Zhengzhou) a francia érdekeltségű Carrefour szupermarket dolgozói kicserélték egyes csirketermékek lejárati címkéjét, továbbá a "normális" tenyésztett csirkék húsát a szabadban tartottak magasabb árán kínálták.
Mindkét érintett külföldi vállalat bocsánatot kért a fogyasztóktól és az esetek kivizsgálását ígérte. A McDonald's China honlapján az "elszigetelt eset" komolyan vételéről biztosította a vásárlókat, és határozott fellépést, konkrét intézkedéseket helyezett kilátásba.
A párizsi székhelyű áruházlánc, a Carrefour vizsgálócsoportot hoz létre és együttműködést ígért a kínai hatóságokkal. Mint közleményében fogalmaz: nagyobb figyelmet fordít majd alkalmazottainak oktatására, és további intézkedésekkel igyekszik a fogyasztók érdekeinek védelmét szolgálni.

Címkék: Carrefour

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.