Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. Január 30. 20:26, szombat | PR
Forrás: (x)

Meddig használható egy fenőkő?

Meddig használható egy fenőkő?

A fenőkövek használatára mindenképp szükség van, ha valaki szeretné megnyugtató módon megoldani a késélezést.

Ahhoz, hogy a folyamat minősége nem zuhanjon vissza, nem csak a késre kell nézni, de a fenőkő állapotát is figyelemmel kell kísérni.

A kések világában elismert és közkedvelt fenőkövek funkcióját mindenki ismeri: ezek az eszközök segítenek a legmagasabb szintre emelni a késélezést, így általuk érhető el egy kés tökéletessége, használhatóságának maximalizálása. A kések élének megalkotása, a sérült felületek helyreállítása a fenőkövek segítésével a leghatékonyabb, a szakemberek szerint erre nincs jobb módszer. De ahhoz, hogy a késélezés rendben menjen, a fenőkő minőségére is oda kell figyelni, ellenőrizni kell annak használhatóságát.

Előzzük meg a hullámosodás

A fenőkövek tartósságának megőrzésére többféle technika létezik. Ha például a fenőkő teljes felületét kihasználjuk, nem válik hullámossá annak felszíne, egyenletesen kopik, így tovább szolgálja majd tulajdonosát. Általános igazság, hogy a nagyobb szemcseméret mellé nagyobb kopási hajlandóság társul egy fenőkő esetén, míg a finomabb megoldás kevésbé használódik el a mindennapok során. Ha mégis megjelennek rajta a hullámok, akkor se essünk kétségbe, elegendő visszaállítani a sík felületet, amelyre egy síkolókő vagy egy csiszolópapír lehet a legalkalmasabb.

Figyeljünk a gyártó javaslataira

A fenőkő használhatóságáról általában találni információt annak használati utasításában. A gyártó által leírtak nem azért vannak, hogy egyből a kukában landoljanak, érdemes ezeket áttanulmányozni használat előtt. A fenőkő alkalmazásához előírhatnak vizes vagy olajos támogatást, ha ez így van, mindig tartsuk be az utasításokat. A népszerű svájci bicskák néha történő megélezése persze nem okoz majd gondot, a rendszeres hibás használat azonban tönkreteheti a kést és a fenőkövet is. Ha vizes használatra lett gyártva a fenőkő, áztassuk azt be megfelelően, ezzel megnövelve az élettartamát, ha pedig olajos az eszköz, alkalmazzunk fenőolajat a munka megkezdése előtt.

A fotó forrása:
Yuriy Golub / Shutterstock.com

Címkék: élezés, bicska, fenőkő, kés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 04. 11:09, kedd | PR

A dugattyús kompresszorok típusai

A dugattyús kompresszorok a gázsűrítők családjának egyik népszerű szériáját képviselik. Működési elvük a lehető legegyszerűbb, így költséghatékony és alacsony szervizigényű berendezések.

2021. December 04. 10:35, szombat | PR

A vidék logisztikája – raktárbérlés Debrecenben

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a fővároson kívül is van élet. Ugyanúgy igaz ez a gazdaságra is, mely az ország számos pontján mutat virágzó összképet.

2021. December 04. 10:26, szombat | PR

Dobd fel a fürdőszobát kiegészítőkkel!

Ünnepek alatt sokat leszünk otthon, nem mindegy, hogy milyen kényelemben és hangulatban telik az idő. A lakás minden helyiségét díszítjük, miért ne lehetne néhány szép fürdőszoba kiegészítővel feldobni a fürdőszobát is?