Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 10. 07:52, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben

Medvetámadásban életét vesztette egy fiatal nő a romániai Bucsecs-hegységben kedden.

Az Agerpres hírügynökség első tájékoztatása szerint a medvetámadást egy férfi jelentette a 112-es segélyhívón, akit meg is találtak a helyszínre siető csendőrök a - Busteni városától a 2000 méteres magasságban található Caraiman menedékházhoz vezető - Jepii Mici magashegyi túraútvonalon. A férfi elmondása szerint medve támadt a vele együtt túrázó nőre és elvonszolta egy olyan helyre, ahol nem láthatta, mi történik vele. A medvetámadást bejelentő turistát a hegyi csendőrök lekísérték Busteni üdülőtelepre.

Kedd délután egy másik bejelentés nyomán a katasztrófavédelem arra figyelmeztette a térségben tartózkodókat a mobiltelefonokra küldött RO-ALERT-üzenetben, hogy medvét láttak az említett túraútvonalon található Caraiman-vízesés környékén.

Nem sokkal később a Prahova megyei hegyimentők közölték, hogy - miután kötélen beereszkedtek a völgybe - holtan találták az eltűnt turistát, de a holttest lehozását nemcsak a nehéz terep nehezíti, hanem az is, hogy a medve még mindig a környéken ólálkodik, 10-15 méterre a hegyimentőktől.

Az áldozat keresése érdekében a hatáságok korábban a helyszínre küldték a Brassó megyei rohammentő-szolgálat helikopterét is, de miután a hegyimentők megtalálták az eltűnt nőt a fenyőerdővel borított szűk és meredek völgyben, a helikopter nem tudott segíteni a holttest lehozatalában, ezért visszafordult a bázisra.

Romániában a környezetvédelmi tárca tavaly májusban egy felmérés alapján 7500 és 8100 közöttire becsülte a vadon élő barnamedvék számát. A minisztérium éléről 2023-ban távozó Tánczos Barna RMDSZ-politikus akkor azt közölte, hogy a nagyvadak nemcsak tetemes anyagi károkat okoztak, hanem az elmúlt 5-6 évben több mint 150 esetben támadtak emberre, és emiatt 14 haláleset is történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

2024. Július 10. 07:57, szerda | Bulvár

A törpemalacok nem kötődnek gazdájukhoz egy új tanulmány szerint

A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz