Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Szeptember 11. 11:25, szerda | Sport
Forrás: MTI

Meg akarták vesztegetni a döntő előtt a későbbi aranyérmes kubai Asley Gonzalezt

Meg akarták vesztegetni a döntő előtt a későbbi aranyérmes kubai Asley Gonzalezt

Meg akarták vesztegetni a döntő előtt a későbbi aranyérmes kubai Asley Gonzalezt a Rio de Janeiróban másfél hete befejeződött cselgáncs-világbajnokságon.

A judoinfo.hu szaklap híradása szerint a 90 kilogrammos versenyző a kubai JIT című online sportmagazinnak elmondta: dollárezreket ajánlottak fel neki, ha elveszíti a grúz Varlam Liperteliani elleni finálét.
Gonzalezt először 15, aztán 20 ezer dolláros ajánlattal keresték meg, hogy adja át az aranyat riválisának, akit korábban a párizsi Grand Slam- és a floridai Grand Prix-versenyen is legyőzött.
"Nem árulom pénzért az érmemet" – közölte a tavalyi londoni olimpia ezüstérmese. "Az összeget egy mobiltelefon kijelzőjén mutatták nekem, de az elveimet sohasem adnám fel. Nem hagyhattam cserben az edzőmet, Justo Nodát, a népemet és a forradalmat sem."
A 23 éves dzsúdós - aki a vb negyeddöntőjében a magyar Tóth Krisztiánt verte - intésekkel nyert a fináléban Liperteliani ellen.

Címkék: Cselgáncs-vb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen