Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2011. Június 04. 06:56, szombat | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Még kevesebb a munkanélküli Győr-Moson-Sopron megyében

Még kevesebb a munkanélküli Győr-Moson-Sopron megyében

A gazdasági fordulat első jelei - Tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma Győr-Moson-Sopron megyében.

Kara Ákos (FIDESZ) országgyűlési képviselő, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke és Rimányiné Somogyi Szilvia a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja igazgatója újra kedvező megyei adatokról számolt be a pénteki sajtótájékoztatón.

Kevesebb a munkanélküli mind az előző hónaphoz képest, mind pedig a tavalyi év hasonló időszakához képest. A mostani
5,5 %-os legfrissebb adat kisebb, mint az előző havi (áprilisi) 6,1 %-os adat és kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti májusi 6,5%-os adat. Mindez azt jelent, hogy jelenleg 11 409 fő a megyében a regisztrált álláskeresők száma.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy bizakodásra ad okot a munkaügyi központban bejelentett több mint 4300 üres álláshely, valamint a kormány által is támogatott Audi beruházás hamarosan megjelenő egyre nagyobb létszámigénye, továbbá a kisebb cégek létszámigényei.

 

Kara Ákos elmondta: „a mostani adat egy jó adat, hiszen a megyében folyamatosan mérséklődik a munkanélküliség. Ez hosszú és tudatos foglalkoztatáspolitikai munka eredménye is és persze a magyar gazdaság növekedése, a gazdasági fordulat.” A megyében az a céljuk, hogy még a mostaninál is többen jussanak álláshoz és az iskolai év befejezésével a pályakezdő fiatalok is minél nagyobb arányban el tudjanak helyezkedni.

 

Kara Ákos ugyanakkor azt is hozzátette: „...szeretnék azért egy felkiáltójelet is tenni, hiszen az ország sok térségében egyáltalán nem ilyen kedvező a helyzet. Nagyon sok kormányzati és országgyűlési munkára van szükség ahhoz, hogy az ország lemaradó részei is javítani tudjanak a helyzetükön.”

 

„A mostani jó hír tehát az, hogy előző hónaphoz képest most ismét magasabb fokozatba kapcsolat a győri motor!”- zárta mondandóját a képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek