Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2018. November 06. 19:41, kedd | Helyi
Forrás: magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia

Meghívó

Meghívó

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia novemberi programjai.

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia, temploma felszentelésének 350., védőszentje halálának 980., továbbá a hildesheimi szent csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulója tiszteletére február 11-én, Farsangvasárnapon — Dr. Veres András győri megyéspüspök és Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármesterének védnöksége mellett — Jubileumi évet hirdetett. A rendhagyó időszak november 25-én, Krisztus Király vasárnapján véget ér.


A hátralévő 3 hét eseményei:

November 11. (10.04 óra)
A Jubileumi év alkalmából a Szentszék által kibocsátott Dekrétum abban a kegyelemben részesítette a celebráló dr. Veres András megyéspüspököt, hogy az általa osztott pápai áldás a tévénézőkre és rádióhallgatókra is érvényes. A Jubileumi évet protokollárisan záró misét élőben sugározza a Bonum TV, a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió közös adásának helyszíne is a mosonmagyaróvári Szent László téren található barokk templom. A 11 órakor befejeződő mise után a főpásztor megáldja Mosonmagyaróvár első Hospice-házát.

November 19. (18 óra)
A Plébánia által „Mosonmagyaróvár szakrális ereklyéi” címmel meghirdetett országos amatőr fotópályázat értékelésére a Cselley-házban kerül sor. A pályamunkákból kiállítást szerveztünk, amelyet dr. Iváncsics János alpolgármester nyit meg. A nemes vetélkedésről Fülöp Péter fotográfus, a Győri Arany János Művelődési Ház igazgatója, a zsűri elnöke számol be, míg a díjakat Bodó Zoltán plébános adja át. A tárlat december 2-ig látogatható.

November 25. (10.30 óra)
A Jubileumi évet hivatalosan is lezáró szentmise. A szertartást követően Pausits István történelemtanár, önkormányzati képviselő emlékezik meg a 95 éve elhunyt Giesswein Sándorról, majd a résztvevők megkoszorúzzák az egykori pápai prelátus, akadémikus, volt országgyűlési képviselő templomparkban található szobrát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 30. 08:12, kedd | Sport

Párizs 2024 - Az argentinokat legyőzve javított a férfi kézilabda-válogatott

A magyar válogatott remek játékkal 35-25-re győzött hétfőn Argentína ellen a párizsi olimpia férfi kézilabdatornáján, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt