Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2011. Március 19. 10:37, szombat | Helyi
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Meghosszabbíthatják a moratóriumot

Meghosszabbíthatják a moratóriumot

A tervek szerint tegnap szavazot az Országgyűlés a kilakoltatási moratóriumot meghosszabbító javaslatról. Az indítvány április 15. után is megakadályozná a lakáshitelesek utcára küldését, a más típusú tartozások behajtását már ne

Az előterjesztést hat kormánypárti képviselő nyújtotta be a múlt héten: a honatyák azt kezdeményezték, hogy a parlament nyújtsa meg az április 15-én, tehát nagyjából egy hónap múlva lejáró tiltást. A javaslat ugyanakkor változtatna a mostani szabályokon.

A jelenlegi passzusok – néhány kivételtől eltekintve – minden olyan adóst oltalmaznak, aki nem tudja valamilyen tartozását kiegyenlíteni, s ezért az utcára kerülés réme közvetlenül fenyegeti. Így pillanatnyilag nem lakoltathatják ki például a devizahitelt nyögőket, a rezsihátralékot felhalmozókat és a közös költséggel elmaradókat, miként védelemben részesül a gyermektartásdíjat nem fizető polgár, valamint az alvállalkozóinak tartozó üzletember is – írja a szerdai Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen