Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Szeptember 15. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: GYSEV

Megkezdődött a GYSEV Zrt. Hegyeshalom-Csorna-Porpác vonalának villamosítása

Megkezdődött a GYSEV Zrt. Hegyeshalom-Csorna-Porpác vonalának villamosítása

A fejlesztésnek köszönhetően újabb 87 kilométeres szakaszon épül ki a felsővezeték-hálózat, emellett a biztosítóberendezési távvezérlése is megvalósul.

A Csorna-Porpác szakaszon várhatóan idén decemberben, Hegyeshalom és Csorna között pedig 2015 nyarán zárulhatnak le a munkálatok.

A kivitelezési szerződés áprilisi aláírása után júniusban megtörtént a munkaterület átadása a kivitelezést végző konzorcium részére, amelynek OVIT Zrt. valamint a Dunántúli Kft. a tagjai. Ezzel elkezdődtek a fejlesztések, melynek során 87 km hosszú szakaszon épül ki a felsővezeték-hálózat és ezzel együtt megvalósul a biztosítóberendezési távvezérlés is. A Csorna-Porpác szakaszon folyó munkálatok várhatóan 2014 decemberéig tartanak. Ez folyamatos éjszakai munkavégzést jelent, melynek során a tervek szerint 2015 februárjában megindulhat a villamos vontatás.


A kivitelezési munkálatok során folyamatosan éjszakai vágányzár lesz érvényben, ez azonban az Intercity vonatok közlekedését nem befolyásolja. Az építési technológia miatt azonban elkerülhetetlen a teljes, vonatkizárásos vágányzár megtartása, ezért szeptember 28-a és október 18-a között a Csorna-Porpác vonalon szünetel majd a vasúti közlekedés. A vágányzár ideje alatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat az érintett szakaszon.
A fejlesztési projekt keretében azonban nem csak a felsővezeték-hálózat épül ki a Mosonszolnok-Csorna-Porpác vonalon. A munkálatok során átépítik a Répcelak 86-os főút és a vasútvonal találkozásánál található vasúti útátjárót, valamint felújítják Szil-Sopronnémeti állomást. A szakasz összes állomásán, ill. Pósfa és Hanságliget megállóhelyeken 55 cm magas peronok épülnek, az utazóközönség kényelmét emellett korszerű peronvilágítás és utasvárók is szolgálják majd.


A teljes vonalon a munkálatok várhatóan 2015. július 31-én fejeződnek be. Ez idő alatt a vonalon több mint 1600 felsővezeték tartó oszlopot építenek, új peronvilágítást létesítenek, 57 kitérőre váltófűtést, valamint 123 km hosszon optikai kábelt szerelnek, emellett 3000 db vasbeton aljat újra cserélnek a szakemberek.

A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásában valósul meg, melynek összege mintegy 11,4 milliárd forint. A projektről bővebb információt a http://www.hegyeshalom-porpac.hu oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 06. 12:20, kedd | Sport

Kategóriagyőzelem a Fehérvár Ralin

Ákos és Tomi az előkelő első helyre terelte be a Skoda Fabia R2-őt a Fehérvár Rally-n!

2024. Augusztus 06. 08:03, kedd | Belföld

Kínai támogatást kap a Liberty Dunaújváros

A Liberty technológiai partnere, a CISDI megkapja a pénzügyi támogatást a dunaújvárosi acélműben megvalósuló nagyberuházáshoz - közölte a Liberty hétfőn az MTI-vel.