Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2020. November 09. 09:21, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonvármegye

Megkezdődött az őszi fásítási program

Megkezdődött az őszi fásítási program

Október elején megkezdte az idei őszi fásítási programot a Városüzemeltető. A szakemberek,több, mint 500 fát ültetnek el a város különböző pontjain, valamint csaknem tizenötezer virágpalántát is kiültettek.

Az őszi fásítási program főbb területei a Wittmann-park, a Rudolf-liget, a Duna- és a Liget-lakóparkok. Nagy Attila a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkfenntartási csoportjának vezetője elmondta, október elején a cserjéket és az évelőket ültették ki, a hónap közepén pedig a fásítás is megkezdődött. Ennek keretében összesen 528 fát és 300 darab cserjét ültetnek. Ezzel pótolják a kivágott fákat, valamint a beérkezett igények alapján a kiválasztott helyszíneken is fákat ültetnek.

A kutyafuttató melletti területen az Érted ültetjük program mellett, további 60 darab facsemetét ültettek el és egy új parkot is létrehoznak itt, akárcsak a Károly utcán található kézilabda pályánál. A fásítás program mellett, őszi virágosítás is zajlik, ennek keretében 14 ezer darab árvácskát, valamint 5000 db tulipánhagymát ültettek el a közterületi ágyásokban.

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió összefoglalója:

Képek: mosonvarmegye.net

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül