Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Május 06. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Megnyitotta kapuit a Margaréta Bölcsőde - galériával

Megnyitotta kapuit a Margaréta Bölcsőde - galériával

176 millió forint TOP pályázatból épült az a bölcsőde, melyet május 3-án adtak át Mosonmagyaróváron. A vendégeket Németh Tímea, a Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsődék Intézményének vezetője fogadta.

A Margaréta nevet viselő intézmény jelenleg a térség legmodernebb, lifttel és speciális tornaszobával felszerelt bölcsődéje.

A hivatalos átadásra Nagy István miniszter, a térség országgyűlési képviselője is meghívást kapott. A képviselő köszöntő beszédében elmondta:

Örülni jöttem és gratulálni, hogy ezt az új intézményt ma hivatalosan is átadhatjuk a város részére.

Mindaz a munka, ami ma Mosonmagyaróváron zajlik, annak az eredménye, hogy a városnak biztos jövőképe van. Olyan célja és olyan lehetőségei, melyek mind azt mutatják, hogy jó itt élni, és a helyiek itt képzelik el a jövőjüket.

A miniszter kiemelte:

A térség sikeres jövőre van ítélve, mert a vidék Magyarországa erősödik és élni akar! Ez garantálja a fejlődést gazdasági, szociális és kulturális téren is, aminek ma itt is szemtanúi lehetünk.


.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármesterearról beszélt, hogy mindazok a magasztos célok, melyeket megfogalmazunk egy bölcsődeépítés kapcsán – úgymint családtámogatás, gazdaságpolitika, foglalkoztatottság -, mind háttérbe szorul, amikor azt látjuk, hogy a kicsi gyermekek élettel töltik meg az épületeket. Hangsúlyozta:

Mosonmagyaróvár olyan fejlődési szakaszát éli, amikor ez a két csoportszobás, 26 férőhelyes épület még mindig nem elég, folyamatos túljelentkezés van. Elmondható, hogy Mosonmagyaróvár városa valóban egy virágzó közösség, mely készen áll a következő bölcsőde építésére.

.

.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke beszédében Magyarország kormányának kiemelt támogatási rendszerére hívta fel a figyelmet.

A jelenlegi családtámogatási intézkedésekkel olyan lehetőségeket kapnak a családok, mellyel bátran lehet vállalni több gyermeket is. A nagyobb gyermekszületési létszámokhoz több intézmény is szükséges. Elmondható, hogy sorra nyitnak ki, fejlődnek, bővülnek az iskolák, óvodák. A bölcsődék építésével pedig nagy hiányt pótol a kormány.

Az elnök kitért a megye ezzel összefüggő gazdasági adataira is:

Győr-Moson-Sopron megyében elértük a teljes foglalkoztatottságot, 1% alá került a munkanélküliség. Így minden egyes bölcsődei férőhely létrehozásával, lehetőséget adunk arra is, hogy 1 fővel növeljük a munkerőpiacot, melyre nagy szükség van.



.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.