Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 06. 17:05, péntek | Belföld
Forrás: mti

Megtalálták az M5-ösön halálos balesetet szenvedett autó vezetőjét

Megtalálták az M5-ösön halálos balesetet szenvedett autó vezetőjét

Eszméletlen állapotban találtak rá annak a migránsokat szállító járműnek a vezetőjére, amely halálos balesetet szenvedett csütörtökön az M5-ös autópályán Táborfalvánál.

A közleményben felidézték: a magyar rendszámú személygépkocsiban ülőket az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a rendőrök csütörtök délután igazoltatni akarták, de az autó többszöri jelzésre sem állt meg, nagy sebességgel haladt a főváros felé.

A jármű Táborfalvánál letért az útról és egy fának csapódott. A balesetben egy 24 éves török férfi meghalt, a többiek - egy 21 éves és egy 19 éves török, egy 35 éves és egy 17 éves csecsen, egy 25 éves indiai és egy további, még nem azonosított utas - mind megsérültek.

A 36 éves moldovai sofőr kiszállt az autóból és elmenekült, a rendőrök később a helyszíntől körülbelül egy kilométerre, eszméletlen állapotban találtak rá.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette és halálos közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja a történtek körülményeit.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a napokban egy másik hasonló eset is történt; akkor senki sem sérült meg.

A rendőrök szerda este egy szerb rendszámú személyautó vezetőjét akarták igazoltatni. A 31 éves sofőr azonban az egyértelmű jelzésre nem reagált, továbbhajtott. Az autót a rendőrök kilométereken át követték, végül az M1-es autópálya 8-as kilométerénél sikerült biztonságosan kivezetniük a forgalomból. A vezető ekkor kiugrott a lassú, de még guruló autóból, amely nekiütközött az egyik szolgálati gépkocsinak. A sofőrt azonnal megbilincselték.

A szerb férfi autójában hét, magát indiai állampolgárnak valló migráns utazott, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, őket a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr alkoholtesztje pozitív lett, ellene ittas járművezetés vétsége és embercsempészés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

Címkék: baleset, M5, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.