Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2021. Június 10. 13:20, csütörtök | Helyi

Megújult a református templom

Megújult a református templom

Két évvel ezelőtt kezdték a munkálatokat, melynek során bővítették a templomot, liftet szereltek be, orgonát építettek és a gyülekezeti terem, valamint a parókia is megújult.

A templom ékét adja az az 1000 sípból álló orgona, melyet erdélyi szakemberek készítettek. Eddig nem volt orgona a templomban, tavaly augusztusban az úrvacsora osztás alkalmával szólalt meg először a hangszer, a gyülekezet nagy örömére. Bővítésen és korszerűsítésen esett át a református templom, visszakerült a helyére a felújított szószék, a mózes székek és az úr asztala, valamint a liftet is beépítették, mely a mozgáskorlátozottaknak nyújt nagy segítséget a templomba jutáshoz. Az asztalos munkák és a gyengeáram beépítése azonban még hátra van a korszerűsítésből.

A tervek szerint kamerákat is felszerelnek, így rögzíteni tudják majd az istentiszteleteket. A parókia is szinte teljesen teljesen elkészült. A falakig visszabontották az épületet, a fafödémet betonfödémre cserélték és kicserélték a tetőszerkezetet is, így el tudták különíteni a lelkészi lakást a hivatali területtől.

Két beállásos garázst is kialakítottak, letérkövezték a területet a parókia és a templom között, így a mozgáskorlátozottak is be tudnak állni autóval és a lift segítségével sokkal egyszerűbben juthatnak be a templomba. A tervek szerint karácsonyra fog elkészülni a kibővített részre a bútorzat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 13:09, szerda | Helyi

Mosonmagyaróváron is elindult a Magyar Katolikus Rádió

Mosonmagyaróvári és győri adásával bővítette a Magyar Katolikus Rádió földfelszíni frekvenciáit - ezt jelentették be a szerda délelőtt sajtótájékoztatón. A rádió a 99,7 MHz-en hallgatható.

2021. Június 16. 09:04, szerda | Helyi

Diákmunka nyáron

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

2021. Június 15. 13:10, kedd | Helyi

Eredményesen zárult a Greiner Vi-Gó gála

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Greiner-Vi-Gó SE gálát a Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnokban. A K1 küzdősport gálán amatőr, profi és magyar bajnoki címmérkőzést is láthatott a közönség.

2021. Június 15. 09:01, kedd | Helyi

Eredményesen szerepeltek a mosonmagyaróvári diákok az ÉDUVIZIG pályázatán

"A víz érték! Becsüld meg!" címmel hirdetett pályázatot az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A versenyre 113 pályázat érkezett be, a mosonmagyaróvári diákok eredményesen szerepeltek.