Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Január 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megvan az „Év kórháza'

Megvan az „Év kórháza'

Két év után újra fővárosi intézmények kerültek dobogóra az 'Év kórháza' szavazáson. A Házipatika.com olvasóinak több mint negyvenezer voksa alapján az összesített versenyben a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikát tartják a legjobb kórháznak a magyar betegek - derült ki a csütörtökön rendezett díjátadón.

A HáziPatika.com által nyolc évvel ezelőtt alapított „Év kórháza” díj odaítéléséről maguk a betegek dönthettek, akik két hónapon át tartó internetes szavazáson értékelték az állami finanszírozással működő fekvőbeteg-intézményeket, idén több mint kétszázat. A www.evkorhaza.hu oldalon öt kategóriában összesen több mint negyvenezer szavazat érkezett a 2012. október 15-től december közepéig tartó voksolási időszakban.

Az „Év kórháza 2012” címet a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika érdemelte ki, hiszen minden kategóriában magas pontszámmal illették a betegek. A 47 fővárosi pályázó intézmény közül még egy került a 2012-es díjazottak közé, ugyanis Közép-Kelet Európa legnagyobb gyermekgyógyászati intézménye - a Heim Pál Gyermekkórház - kapta a legmagasabb pontszámot az ellátás kategóriában.

A kétszeres győztes Bács-Kiskun Megyei Kórház mindössze néhány tized ponttal lemaradva ezúttal a második lett, a harmadik helyezést pedig a karcagi Kátai Gábor Kórház nyerte el az összesített versenyben.

A Fejér-, a Békés- és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmények betegei voltak a leginkább elégedettek, valamint Budapest VII. és XIV. kerületének lakosai: itt kapták a legmagasabb összpontszámokat a kórházak.

Míg 2011-ben az egyes kategóriákat általánosságban a kelet-magyarországi intézmények uralták, 2012-ben – az összesített eredményekhez hasonlóan - itt is átrendeződött a lista.

A kategóriák győztesei:
Orvos-szakmai ellátás kategória: Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém
Ápolás- és szakszemélyzet kategória: Margit Kórház, Csorna
Infrastruktúra kategória: Kanizsai Dorottya Kórház, Nagykanizsa
Ellátás kategória: Heim Pál Gyermekkórház, Budapest
Környezet és tisztaság: SZTE ÁOK Onkoterápiás Klinika, Szeged

Az ünnepélyes átadó ceremóniára 2013. január 10-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia székházának Klubjában. A díjakat Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó, főosztályvezető (Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért felelős államtitkárság), Dr. Gerle János, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, Dr. Svébis Mihály Év Kórháza 2011 (Bács-Kiskun Megyei Kórház) főigazgatója, valamint Erős Antónia műsorvezető adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest