Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2017. Január 13. 13:30, péntek | Helyi

„Megyerikumok, Hungarikumok” vetélkedőt szerveztek a Fekete iskola pedagógusai

„Megyerikumok, Hungarikumok” vetélkedőt szerveztek a Fekete iskola pedagógusai

Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottságnak elnöke ötlete alapján került megrendezésre a „Három vármegye kincsei - Fedezzük fel értékeinket! – hungarikumok és megyerikumok\" című csapatverseny.

A verseny 3 kiírójának: a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak, a Földművelési és Vidékfejlesztési minisztériumnak és a Megyei Értéktár Bizottságnak legfőbb célja az volt, hogy a diákok életkori sajátosságaihoz igazodva jobban megismerjék megyénk, országunk kiemelkedő értékeit. Sokoldalúan fejlesszék kompetenciáikat szűkebb, tágabb lakóhelyük, hazájuk – a sporton, a tudományon át, a népművészeten, a gasztronómián keresztül, a tárgyi és szellemi értékekig – nemzeti értékeink megismerése által.


A kétfordulós verseny két kategóriában került megszervezésre. 2017 január 11-én az általános iskolák 5-8. évfolyamának első, területi fordulóját 4 helyszínen szervezték meg megye szerte (Sopron, Győr, Csorna, Mosonmagyaróvár). Mosonmagyaróváron 6 iskola 6 csapatával, összesen 24 tanuló részvételével Baloghné Márkus Anita intézményvezető helyettes főszervezésében bonyolították le a kompetenciaalapú csapatversenyt a Fekete iskola mofémtelepi egységében.


A győztes csapat kerül majd mind a négy helyszínről a megyei döntőbe, melyet 2017. február 9-én rendeznek meg Győrben. A középiskolások írásbeli területi fordulója után a legjobbak szintén Győrben a megyei fordulón mérik össze tudásukat.
A mosonmagyaróvári területi forduló eredményei a következőképp alakultak: 1. hely Móra iskola, 2. hely Halászi iskola, 3. hely a Fekete iskola.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 01. 16:09, csütörtök | Sport

Kassa ralin járt a Jobbágy - Maricsek versenyzőpáros!

Beszélgetés Jobbágy Ákos autóversenyzővel a 50. Garrett Rally Košice 2024 után.

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.