Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2014. Július 01. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Melyek a lyukas bélszindróma tünetei?

Melyek a lyukas bélszindróma tünetei?

A bél, vagy más néven emésztőrendszer egy cső, ami a szájtól egészen a végbélig fut és csakúgy mint bármilyen cső, ezen is keletkezhet lyuk.

Amennyiben egy kis repedésről van szó, előfordulhat, hogy évekig nem okoz problémát, de egy nagyobb esetében életveszélyes lehet - figyelmeztet a Fox News cikke.

A bélrendszer egészségét, különösen annak belső rétegét számos tényező befolyásolja. A stressz, a különböző gyógyszerek és a környezetben található mérgek azok, amik a leginkább okozhatják a bél kilyukadását.

Márpedig a lyuk lehetővé teszi a nagyobb részecskék, a baktériumok és a fehérjék számára a csövön át a ki-és belépést. Bár a szervezet felismeri, hogyha nem odaillő részecskék vándorognak, s ezek bőrkiütések és egyéb allergiás reakció formájában vagy étkezések utáni puffadás keretében jelentkezhet. Ezek leggyakrabban állati eredetű ételek vagy növényi eredetű fehérje fogyasztását követően jelentkeznek.

Amennyiben a fentieket észleli forduljon orvoshoz vagy dietetikushoz, akik diagnosztizálni tudják a problémát, s a megfelelő étrend kidolgozásával nemcsak a súlyosabb következményeket előzik meg, hanem elősegíti a bélnyálkahártya gyógyulását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.