Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2012. Augusztus 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Menni vagy nem menni - ne legyen létkérdés

Menni vagy nem menni - ne legyen létkérdés

A kormányzat azért dolgozik, hogy a fiatalok számára ne legyen nyomasztó egzisztenciális kérdés annak eldöntése, hol éljék le az életüket: külföldre menjenek dolgozni, vagy inkább itthon maradjanak.

Hangsúlyozta szerdán Kőszegen Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, megnyitva a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvénysorozatot.

A legjobb az lenne, ha a menni és a hazatérni nem lennének egymást kizáró fogalmak, ha a fiatalok szabadon dönthetnének és minél többüknek lehetősége lenne egy időt külföldön tölteni, majd a tapasztalatokkal gazdagodva hazatérni - mondta Balog Zoltán.

Ehhez megfelelő életpálya programokra, ösztöndíj-rendszerre, magas színvonalú felsőoktatásra, a fiatal vállalkozók támogatására és új munkahelyekre van szükség - fűzte hozzá.

A fiatalok külföldi tanulását olyan programokkal lehet segíteni, mint például az Erasmus - jegyezte meg. Ugyanakkor a magyarországi felsőoktatásban tanuló külföldi diákok létszámának növelését is komoly értéknek nevezte, hozzátéve, hogy ezért 2020-ig a jelenleg nálunk tanuló 20 ezer diák létszámát meg kívánják háromszorozni.

A Tranzit - Fesztivál a határon közéleti találkozót tizenkét év szünet után rendezi meg ismét Kőszegen a Kommentár alapítvány.

A következő három napban a közélet, a gazdaság, a nemzeti és kisebbségi kérdések iránt érdeklődő, zömmel egyetemista fiatalok, ismert politikusokkal, gazdasági szakemberekkel, oktatókkal, közéleti emberekkel találkozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is

2024. Augusztus 04. 09:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 04. 09:24, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: Brüsszelből intézhették a Magyarország elleni ukrán olajembargót

Brüsszelben nem tudják elviselni, hogy Magyarország, minden nyomásgyakorlás ellenére, nem hátrál

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.