Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 29. 14:48, csütörtök | PR

Merész tippek a plus size-osoknak

Merész tippek a plus size-osoknak

Korábban a teltebb alkatú nők nagyon szűk választékból válogathattak. Aki némi túlsúllyal rendelkezett, annak visszafogottan és rejtőzködően illett öltözködnie.

A korlátozott lehetőségek abból is eredtek, hogy a tervezők a cérnavékony modell lányokban gondolkodtak, és nem is törekedtek arra, hogy változatos testalkatra tervezzenek.
Ma már nem annyira a nők alkalmazkodnak a divathoz, hanem a divat a nőkhöz, ami egy nagyon szerencsés trend.

A divattervezők és stylistok, akik sokszor maguk is nők, az utóbbi években arra bátorítják a célközönséget, köztük a 42-es méret felettieket is, legyenek merészek, és fejezzék ki önmagukat.
Az alapokat azonban az önkifejezésnél is az önismeret jelenti, ezért érdemes a tükör elé állni és tisztázni: homokóra, nyolcas, háromszög vagy alma alkatúak vagyunk.

Érdemes utána olvasgatni a típusoknak, egy azonban bizonyos: a homokóra formával megáldottak járnak a legjobban, ha ruháról van szó. A katalógusok, divatfotózások plus size modelljei csaknem 100 %-ban közülük kerülnek ki. A karcsú derekú telt nők ugyanis nyugodt szívvel felvehetnek bármilyen, a test vonalát követő ruhát.

Sok olyan ruhafazon van, amit korábban nem, ma már szemrebbenés nélkül felvehetnek a teltebbek is. Pár modell, amit ma már ajánlanak nekik, régen tabu volt:

Derék kiemelés, öv
A zubbonyszerű, bő ruhák után eljött az ideje, hogy övvel hangsúlyozzák a derekukat a nők, akkor is, ha az éppenséggel szélesebb.
Meglepő módon nem előnytelen, hanem igenis nőies ez a megoldás a 42-es méret felettieken is.

Vállakat szabadon hagyó ruha
Kicsit kihívó, ezért régebben ritka volt telt alkatú nőkön - inkább kendővel, áttetsző anyaggal, kardigánnal volt ajánlott takargatni magukat, ha nem elég formás a karjuk - , pedig az ejtett váll nagyon is menő, és mindenkinek jól áll.

Culotte, a merész megoldás
Erről valószínűleg kevesen tudják, valójában micsoda, pedig biztos láttuk már divatmagazinban. Az elmúlt egy-két szezonban rendkívül népszerű volt. Ám csak a bátrak vállalják be - kétségkívül nem egy szűk fekete bőrdzseki, vagy klasszikus farmer, hogy bárki hordhassa.
A térd alatt érő, bő szabású nadrág ideális időszaka a tavasz és nyár, de benti programokhoz bátran előkaphatjuk télen is. Feltételez némi önbizalmat, lehetőleg formás lábakat, és egy szép magassarkú cipőt.
Fekete bokacsizmával egy fekete culotte rendkívül stílusos, és mivel kevesen hordják, ki fogunk benne tűnni a tömegből.

Végezetül: sort és rövid szoknya
38-as méret felett miniszoknya? Illetve: 35 év felett - más verzióban: negyven felett - miniszoknya?! Igen, ha szép formájú a lábunk és ápolt, nyugodtan vegyük fel.
Egy szép harisnya - ezekből is vannak már alakformálók - sokat tud emelni a megjelenésünkön.
A sort harisnyával szintén bevállalható a hidegebb évszakban is. Ha vállaljuk a testünket, kifejezzük azzal, hogy elfogadjuk és szeretjük magunkat, annál szexisebb nincs!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről