Városlista
2024. augusztus 21, szerda - Sámuel

Hírek

2024. Augusztus 20. 22:26, kedd | Sport
Forrás: Korda Racing

Mettetben újra dobogóra állhatott Benyó Máté

Mettetben újra dobogóra állhatott Benyó Máté

Egy fordulatos és nehéz versenyen állhatott újra dobogóra Benyó Máté, aki a harmadik helyen zárta az Európa-bajnokság harmadik állomását.

Mettetben újra dobogóra állhatott Benyó Máté


Egy fordulatos és nehéz versenyen állhatott újra dobogóra Benyó Máté, aki a harmadik helyen zárta az Európa-bajnokság harmadik állomását.

Már a rajt előtt is nehéz versenynek ígérkezett az idei belga futam, hiszen már tavaly is bebizonyosodott, hogy a murvás rész komoly kihívás elé állítja a résztvevőket. Tavaly a változékony időjárás is megkeverte a lapokat, hiszen az egyik pillanatban szakadó eső, majd napsütés okozott fejtörést a mezőnynek. Az idén szerencsére az időjárás kedvezőbb oldalát mutatta.

A verseny egészen kétarcúra sikerült: Benyó Máté számára fantasztikusan, hiszen parádés tempójának köszönhetően a szombati nap végére a harmadik helyet szerezte meg az összetett értékelésben, Kovács Sámuel számára viszont pocsékul, az első futamban hibázott, a másodikban pedig nagyon peches volt, egy versenyzőtársa hibájából a Skoda bal eleje olyan mértékben sérült, hogy a verseny feladására kényszerült a Höljesben dobogós pilóta.
Vasárnap a kvalifikációs futamok végére Máté visszacsúszott a negyedik helyre, de ez is első sort jelentett az elődöntőben: második rajtkockából indult és itt is zárt, simán jutott a döntőbe, ahol a harmadik helyen intette le a kockás zászló.

A sorozat következő, egyben záró futama három hét múlva Portugáliában lesz.

Benyó Máté: „Ismét egy dobogó, ismét egy 3. hely! Fantasztikus érzés!
Nem volt könnyű hétvégénk, hátráltattak kisebb-nagyobb problémák, de a csapat ismét odatette magát, és mindent megoldottak, elképesztő munkát végeztek!
A kiegyensúlyozottság volt a kulcs, akármilyen helyzetben is voltunk, a fő célunk az volt, hogy stabilan teljesítsünk és szorgosan gyűjtögessük a pontokat! Ez végül sikerült is, hiszen nem csak a 3. helyért járó serleget, hanem vele együtt 29 bajnoki pontok is elhoztunk Belgiumból! Ennek köszönhetően holtversenyben feljöttünk az Európa-bajnokság 3. helyére, de a csata nagyon szoros a minél jobb év végi összetett bajnoki helyezésekért!
Nagy motivációt ad ez a siker ismételten nekem és a csapatnak is, azon leszünk, hogy az Európa-bajnokság portugál szezonzárójára minél jobb formába legyünk ismét, és egy újabb szép eredménnyel tudjuk lezárni a nemzetközi szezonunkat!”

Kovács Sámuel: „Sajnos a Metteti hétvégénk nem sikerült túl hosszúra.
A pénteki napon a pályabejáráson nagyon tetszett a pálya vonalvezetése. Szombaton a szabadedzések leginkább a pálya tanulásáról szóltak, azonban a második bemeneten már sikerült jó tempót autózni, de ezek után jött a hidegzuhany. Az első előfutamban egy kisebb hiba után sajnos nem tudtam befejezni a futamot. A Korda Racinges srácok tökéletesen összerakták az autót a második előfutamra, ami sajnos nem tartott sokáig, ugyanis az első kanyar után egy falról visszapattanó versenyző pont eltalálta az autót, és így akkora kár keletkezett benne, amit a helyszínen már nem lehetett orvosolni, így a második futam után fel kellett adnunk a hétvégét. Nagyon köszönöm a Korda Racingnek a támogatást, és az emberfeletti munkát a fiúknak.”

A Korda Racing együttműködő partnerei: Keviép Kft, Corax-Bioner Zrt, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Otthon Centrum, DDTR Kft., Labo WTC Hungary, Sun&Fun Holidays, Hetech Trend, Autóflex-ker, Generálkommandó, Metróreklám, ZFW Hortiservice, Droidx,, Sütödetech, Villumen, Aqua-start, Airvent, Fúzió Holding, Haloo, Tibuktu Bt.

http://facebook.com/kordaracingHU

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 17:00, szerda | Sport

Élő tv-sportközvetítések - Szerda, csütörtök

szerdai és csütörtöki élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2024. Augusztus 20. 09:52, kedd | Sport

Női kosárlabda vb-előselejtező

Dubei: meg kell nyerni a következő két mérkőzést

2024. Augusztus 19. 16:21, hétfő | Sport

Férfi ifjúsági kézilabda Eb - Bronzérmes a magyar válogatott

Bronzéremmel zárta a férfi ifjúsági kézilabda-válogatott a Montenegróban rendezett Európa-bajnokságot.

2024. Augusztus 18. 08:29, vasárnap | Sport

Állami kitüntetést kapott Gyulay Zsolt és Gulyás Michelle

Állami kitüntetésben részesült Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, valamint Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó.