Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2020. Október 08. 19:44, csütörtök | PR

Mi kell egy nyerő CV-hez 2020-ban?

Mi kell egy nyerő CV-hez 2020-ban?

Az önéletrajz írásnak is vannak trendjei, amik jönnek és mennek, de nem árt tisztában lenni az éppen aktuális elvárásokkal. Összeszedtük a lényeget, hogy olyan CV-t tudj írni, amit most keresnek.

Sokan kerültek idén utcára, ezért rengeteg magasan képzett munkaerő van a piacon, aki mind konkurenciát jelent egy álláskeresésnél. Éppen ezért a korábbinál is fontosabb, hogy egy nyerő CV-t írj, ami megfelel a jelenlegi elvárásoknak és megragadja a szűrést végző HR-es figyelmét.

Változnak a trendek, néhány éve még az Europass jellegű CV volt a divat, de a kor alaposan meghaladta ezt a formátumot. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen állásra jelentkezel, de az sem, hogy milyen háttered van, hiszen nem ugyanazokat az erősségeket kell kidomborítani. Összeszedtük az öt legfontosabb szempontot, ami segít a nyerő önéletrajz összeállításában.

Rövid

A jelenlegi munkaerőpiacon nagyon nehéz helyet találni. Rengetegen jelentkeznek egy meghirdetett állásra, ezért a felvételiztetőknek a korábbinál is kevesebb ideje jut arra, hogy átnézzenek egy önéletrajzot. Tegyél egy óriási szívességet magadnak és a HR-esnek is: fogd rövidre a CV-det. Fókuszálj csak a lényegre és azt is nagyon velősen. Jó gyakorlat, ha összeírsz mindent, aztán lecsontozod, hogy minden szó számítson. Egy CV második oldalát már ritkán nézik meg, ezért mindent, amivel eladnád magad, tegyél az első oldalra.

Pontos és profi

A pontosság a korábbinál is nagyobb jelentőségű, mert helyesírási hibák, pontatlan megfogalmazás akár azonnal kizár a versenyből. A szövegszerkesztő helyesírásellenőrzője rengeteg elütést és hibát szűr ki, mindig legyen bekapcsolva és a célnyelvre állítva. Ha végeztél, nyomtasd ki a CV-det és olvasd át papír alapon is, mert sokkal könnyebb kiszúrni a bent felejtett hibákat.

Kulcskompetenciák

Emeld ki az álláshoz kapcsolódó kulcsfontosságú kompetenciáidat, tapasztalataidat és képesítéseidet. Ez a legfontosabb információ, ami segít az első szűrőn bent maradni. Értékes helyet visz el a kritikus egy oldalból, de még értékesebb eredményeket is hoz.

Testreszabott

Soha ne add le ugyanazt a CV-t két helyre, mert mindenhol másra helyezik a hangsúlyt. Ez az egy dobásod van, hogy belepakold a legfontosabb kulcsszavakat az önéletrajzodba, ne hagyd ki. Sok helyen gép dolgozza fel első körben a jelentkezéseket és ha hiányoznak a keresett szavak, akkor már ki is estél. Rendkívül fontos, hogy a hirdetés alapján kiszűrd a kulcsszavakat és szerepeltesd az önéletrajzodban.

Adatok

A szakmai tapasztalat demonstrálásának legbeszédesebb eszköze a statisztika. Támaszd alá adatokkal, hogy mekkorát lendítettél a céged eladását, mondd el, hogy hány diákot segítettél sikeres nyelvvizsgához – adatok bármilyen munkakörhöz kapcsolhatóak és ékesen beszélnek a kompetenciáidról.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 04. 11:09, kedd | PR

A dugattyús kompresszorok típusai

A dugattyús kompresszorok a gázsűrítők családjának egyik népszerű szériáját képviselik. Működési elvük a lehető legegyszerűbb, így költséghatékony és alacsony szervizigényű berendezések.

2021. December 04. 10:35, szombat | PR

A vidék logisztikája – raktárbérlés Debrecenben

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a fővároson kívül is van élet. Ugyanúgy igaz ez a gazdaságra is, mely az ország számos pontján mutat virágzó összképet.