Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2018. Október 25. 20:39, csütörtök | Helyi
Forrás: ingatlannet.hu

Miért érdemes Mosonmagyaróváron ingatlanba fektetni?

Miért érdemes Mosonmagyaróváron ingatlanba fektetni?

Jó befektetés lehet az ingatlanvásárlás, de ahhoz, hogy eldöntsük hol és milyen típusú ingatlant vásároljunk, figyelembe kell vennünk néhány adatot.

Az ingatlanpiac többéves szárnyalása még néhány évig jellemezni fogja mind a főváros, mind pedig a vidéki nagyvárosok átlagos négyzetméter árait. Jó befektetés lehet tehát az ingatlanvásárlás, de ahhoz, hogy eldöntsük hol és milyen típusú ingatlant vásároljunk, figyelembe kell vennünk néhány adatot.

Magas átlagbér

A KSH felmérése szerint az átlagos havi bruttó keresetek tekintetében megyei szinten 265.400 forinttal Budapest áll az első helyen, a második helyet 210.000 forinttal Fejér megye foglalja el, a dobogó harmadik fokára pedig Győr-Moson-Sopron megye állhat fel a maga 206.900 forintos havi bruttó átlagbérével. A városok tekintetében Mosonmagyaróvár kiemelt pozícióval rendelkezik, mivel az ország legmagasabb bruttó átlagkeresettel rendelkező vidéki nagyvárosainak listáján a 15. helyen találjuk meg. Itt az átlagos bruttó kereset 200.600 forint havonta.

Emelkedő ingatlanpiaci árak

Az elmúlt 4 évben Budapesten és a vidéki nagyvárosokban egyaránt emelkedtek az átlagárak, melyek az ingatlanok más-más típusaira különböző mértékben, de egyaránt kiterjedtek. Mosonmagyaróváron a családi házak átlagos négyzetméter árai 2014 óta több mint 113 ezer forinttal emelkedtek.

Idén a mosonmagyaróvári családi házak átlagos négyzetméterára januárban 310 ezer forintról indult, mely márciusra egészen 7%-kal emelkedett. Ezután májusig havonta 2%-kal csökkenni kezdtek az átlagárak. A visszaesést követően egy újabb növekedés következett, mely azóta is töretlen lendületben van. Az idei évben az eladásra kínált mosonmagyaróvári családi házak hirdetési árai szeptemberben voltak a legmagasabbak, ekkor egy négyzetmétert 334 ezer forintos átlagáron lehetett megvásárolni.

Mosonmagyaróváron a lakáspiaci árak szintén folyamatos emelkedést mutatnak. A téglalakások átlagárai mintegy 20 ezer Ft/m2-rel, míg a panellakásoké 55 ezer Ft/m2-rel növekedtek 2018-ban. A legmagasabb átlagos négyzetméterárak mindkét lakástípus esetén akárcsak a családi házaknál, szeptemberben figyelhető meg. Ekkor az eladásra kínált mosonmagyaróvári téglalakásokat átlagosan 337 ezer Ft/m2-es áron, míg a panellakásokat 317 ezer Ft/m2-es áron lehetett megvásárolni.

A város további pozitív adottságai

Mosonmagyaróvárt a hegyeshalmi és rajkai határokhoz való közelsége fontos gazdasági központtá emeli. A város kedvező fekvése mellett a táj szépsége miatt is megfelelő választás lehet az otthonunk kialakítására. A kistérség központjának történelmi emlékei és középkori utcahálózata révén különleges városképpel rendelkezik, mely ideális lehet egy kellemes hétvégi sétához. A gyógyvizéről híres város termálfürdője pedig remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a mindennapokban. Minden adott tehát ahhoz, hogy élhető életet éljünk a Szigetköz fővárosában

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 14:08, csütörtök | Helyi

Rongálás a felújított várfalon - 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Nemrégiben fejeződött be a várkapu és várfal teljes felújítása, azonban máris rongálás történt az épületen. Az Óvári Gazdász Szövetségen keresztül, 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

2022. Január 27. 12:08, csütörtök | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett - Hárman sérültek meg a balesetben

Hárman sérültek meg abban a balesetben, ami szerda este történt a Bauer Rudolf és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében.

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

2022. Január 24. 14:24, hétfő | Helyi

Győry Domonkos új könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Az év első könyvbemutatójára várják az érdeklődőket február 1-jén, kedden 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban. Ezúttal Győry Domonkos új kötetét mutatják be.