Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2024. Augusztus 03. 08:56, szombat | Sport
Forrás: MTI

Milák a legjobb idővel döntős

Milák a legjobb idővel döntős

Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a döntőbe, Kós Hubert pedig 16. helyen végzett 100 méteres pillangóúszásban pénteken a párizsi olimpián.

A két napja 200 méteren ezüstérmesként záró Milák a délelőtti előfutamban - amelyben az ötkarikás játékok történetében először úszott együtt két magyar olimpiai bajnok - óriási iramot diktált, így 50.19 másodperces idővel az első helyen lépett tovább. A csütörtökön 200 méter háton aranyérmes, ezzel a magyar úszósport történetének 30. elsőségét megszerző Kós saját bevallása szerint mindössze három órát tudott pihenni, de 51.58-cal a 14. helyen így is továbbjutott.

A péntek esti úszóprogram egyetlen magyar érdekeltségű számában ezúttal külön futamba kerültek, elsőként a 21 éves Kós állt rajthoz, az Egyesült Államokban a legendás Bob Bowman irányításával készülő klasszis ugyan három tizeddel gyorsabban kezdett, mint délelőtt, a második ötvenet azonban nem bírta, így 52.22-vel összesítésben 16. lett.

A 24 éves Milák, a szám tokiói ezüstérmese a második középdöntőben a legjobbakat megillető négyes pályáról indult, ezúttal elmaradt az előfutamban úszott idejétől, de 50.38 másodperccel is az első helyen ment tovább.

"Ez egy örömúszás volt, az éjjeli háromórás alvásom után napközben sem tudtam pihenni, persze azért nekimentem, ahogyan csak tudtam. Teljesen mindegy, az olimpiai arany megvan, ez a lényeg. Alapvetően az volt a célom, hogy ebben a számban is bizonyítsak, ezért megpróbáltam regenerálódni az elmúlt huszonnégy órában, sajnos nem sikerült, egyszerűen arra az érzésre nem lehet felkészülni, amikor az ember olimpiát nyer" - nyilatkozta a vegyes zónában Kós, akinek jelenleg édesanyja őrzi az aranyérmet.

Kós megjegyezte, mindent ezen az olimpián tanult meg igazán, Tokióban csak előfutamot úszott, ráadásul nézők nélkül. A vegyes zónában ezúttal is leszegett tekintettel végigsétáló Milákkal kapcsolatban megjegyezte, bízik abban, hogy a csütörtöki aranyérmével kicsit segíteni tudta honfitársát, akivel egyelőre holtversenyben állnak az olimpiai bajnoki címek tekintetében.

A szám szombati fináléját 20.30-kor rendezik.

Címkék: Milák Kristóf

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 08:59, szombat | Sport

Hámori Luca: nem tudnak elijeszteni

Az ökölvívó Hámori Luca úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai Iman Helif elleni negyeddöntőjében a párizsi olimpia szombati versenynapján.

2024. Augusztus 03. 08:55, szombat | Sport

Ötvenkét év után magyar csapatarany férfi párbajtőrben

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.