Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2021. Február 25. 14:27, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Minden, ami a szuper alváshoz kell

Minden, ami a szuper alváshoz kell

Átlagosan életünk több, mint 30%-át töltjük alvással, így nem nehéz belátni, mennyire fontos, hogy az éjszakáink nyugodtan teljenek.

Mind éltünk már át rémálmokkal gyötört, forgolódós, többször felébredős estéket, ami után másnap úgy keltünk, mint akin átment egy úthenger. Ha szeretnénk frissen ébredni, álmosság nélkül indítani a napot, akkor fogadjuk meg a következő tippeket!

Evés és ivás

Alvás közben a szerveink is nyugovóra térnek, regenerálnak, így fontos, hogy lefekvés előtt két órával már ne együnk, és lehetőleg a pacalpörköltet ne estere tervezzük be. Ha mégis így alakult, akkor emésztést segítő gyógyvízzel segítsük a gyomrunk és beleink munkáját.

Alvás előtt igyunk meg egy fél pohár vizet, ez tovább segíti a regenerálódást. Ha tehetjük készítsünk ki vizet az éjjeli szekrényünkre is, hogy ha felkelnénk, ne kelljen messze menni.

Kényelmes ágy

A gumis szélű lepedők - jobb tartásuk lévén - nem gyűrődnek fel alattunk akkor sem, ha forgolódunk alvás közben, és így jelentősen növelik a komfortérzetünket. A mikroszálas poliészter jól vezeti az izzadtságot és kellemes tapintású, a jersey anyagú lepedőknek pedig a légáteresztő képessége kiemelkedő. Figyeljük meg magunkat, melyik áll közelebb hozzánk és aszerint válasszunk. Ha megtaláltuk a számunkra tökéletes anyagot, vásároljuk ahhoz tartozó takarót és párnát is.

Szokások

A szervezet sokkal könnyebben pihen el, ha minden nap hasonló időben alszunk el és kelünk fel. A mai rohanó világunkban ez nem tűnik egyszerű feladatnak, azonban körültekintő tervezéssel megoldhatjuk, hogy legalább az időszak stimmeljen.

Az ágyban, a lefekvés előtti fél órában már ne nézzünk tévét, és mellőzzük az okostelefon használatát is. Az agyunk könnyebben pihen el, ha nem triggereljük a készülékeinkből áradó fénnyel. Helyette inkább olvassunk egy jót!

A rendezett elme alapköve a rendezett környezet, így érdemes arra is időt szánni, hogy lefekvés előtt környezetünkre előkészítsük a következő napra. A ruhaállványok segítségével könnyedén tervezhetjük meg másnapi ruházatunkat, és reggel kisimultan ébredve a holmijaink is ráncmentesen várnak majd.

A fotó forrása:

Pixel-Shot / Shutterstock.com

Címkék: ágy, alvás, bútor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 30. 12:46, péntek | PR

HP nyomtatót otthonra - a legjobb megoldás

Talán lassan magunk mögött tudhatjuk a pandémia okozta nehézségeket, ugyanakkor az ténykérdés, hogy életünk örökre megváltozott. Munkahelyünk ugyanis nem csak ideiglenesen, de sokak számára véglegesen hazaköltözött.

2021. Április 28. 07:40, szerda | PR

A french press kávé különleges világba repít bennünket

Napjainkban egyre többen készítenek az otthonukban kávét, ezért sokak számára fontossá vált, hogy a kávé könnyedén és gyorsan elkészíthető legyen.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.