Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2019. Július 21. 00:00, vasárnap | Helyi

Mit vigyünk a nyaralásra?

Mit vigyünk a nyaralásra?

Mivel menthetetlenül is beköszöntött a nyár, így ideje gyorsan még átvenni, hogy mindent betettünk-e a várva várt nyaralásra.

Ha pedig még van idő az utazásig, akkor lehetőségünk van beszerezni azt, amit elfelejtettünk.

Egy nyaralás mindig izgalmas, várakozásteli élmény. Mivel ilyenkor magasan van az izgalmi szint, óhatatlanul is elfeledkezhetünk néhány apróságról, aminek a hiánya megzavarhatja a felhőtlen kikapcsolódást.

Lássuk a legfontosabb utazási kiegészítőket

Az első és legfontosabb, hogy ha repülővel tervezzük a nyaralást, hogy az ide vonatkozó szabályozást betartsuk. Mivel senki nem szeret újabb problémába ütközni a repülőtéren, így mindenképp szerezzünk be jó néhány fedélzeti flakont. Ezekbe tehetjük a nélkülözhetetlen tusfürdőnket, testápolót és minden olyan folyadékot, ami nélkül elképzelhetetlenek a hétköznapok.

Maga a repülőút egy monoton, mondhatni unalmas időszak. Mindenki máshogy szereti eltölteni ezt az időt, ki hasznosan, van, aki olvasva, de az sem ritka, ha valaki már előre kipiheni az út fáradalmait.

Nekik praktikus, ha visznek magukkal egy felfújható nyakpárnát, egy vékony takarót, és aki csak sötétben tud aludni, annak pedig egy szemtakarót a besütő napsugarak ellen.

Aki inkább a mozizásra vagy a zenehallgatásra vágyik, az mindenképp csomagoljon a kézipoggyászba egy mobiltöltőt, amivel bárhol, bármikor fel tudja tölteni az éppen használt eszközét. Ez nagyon hasznos, mert így nem kell megszakítani az élményt azért, mert kifogyott a szufla. Van, aki az utazást tanulásra, hangoskönyv hallgatására használja, így ugyanolyan fontos az okoseszközök megléte. Praktikus, ha erre az esetre bekészítünk néhány extra hozzávalót, ami a filmezéshez kellhet. Ha már a töltésről esett szó, akkor mindenképp jó szolgálatot tehet egy világadapter beszerzése, mivel előfordulhat, hogy olyan helyre megyünk, ahol a miénktől eltérő konnektorok vannak. Ennek hiányában igencsak nehézkessé válhat a műszaki cikkek feltöltése.

A táska kiegészítői

Mindenképp alkalmazzunk egy rendszert a táska pakolása során, hiszen nagy előny, ha nem kell a szomszéd utas ölébe pakolnunk a bőröndünk tartalmát, míg keressük az éppen szükséges piperecuccunkat. Ehhez nagyszerű táskarendezőket találtunk az etaska.hu oldalon.

Végül pedig a feladott poggyász biztonsága is rendkívül fontos, így praktikus, ha beszerzünk hozzá egy bőröndhuzatot. Ez többek között védelmi funkciót tölt be a csomag szempontjából, valamint az egyedi mintázata, színe miatt különleges és feltűnő. Ha ilyet használunk, lehetetlen, hogy más csomagjával összetévesszük a miénket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 29. 13:47, hétfő | PR

K&H: figyelemre méltó véleményt fogalmaztak meg a diákok a magyar oktatásról

Kevesen vannak, akik elismerésre méltónak tartják a színvonalat. Közeledik a felvételik eredményhirdetése, így a leendő gólyák hamarosan saját tapasztalatokat szerezhetnek a magyar felsőoktatás színvonaláról.

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.