Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2011. Február 26. 09:10, szombat | Helyi
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mit egyen a magyar? Kampány az egészséges táplálkozásért

Mit egyen a magyar? Kampány az egészséges táplálkozásért

Iskolai kampányt indít a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE) és a hasonló egyesületek szövetsége (FEOSZ), hogy a fiatalokkal is megismertessék az helyes táplálkozás és életmód lehetőségeit. Terveik szerint mácius 15-ig összeál

Betegségek, fiatalkori elhízás, szövődmények, cigaretta-és alkoholfogyasztás, helytelen táplálkozási szokások, mozgáshiány, stressz. Mindez jellemzi a mai fiatalságot, általános-és középiskolásokat egyaránt. Olyan tényezők, melyek döntő hatással lehetnek teljes életükre. Mindezek miatt, valamint a március 15-i Fogyasztók Világnapja alkalmából a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete és Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége meghirdeti „Az egészség és táplálkozás 12 pontja fogyasztóvédelmi kampányt” általános-és középiskolások részére.

A kampányszervezők egészen március 15-ig naponta elektronikus úton eljuttatják Magyarország közel háromezer iskolájának az egészség és táplálkozás egy-egy fontos pontját, jó tanácsokkal és fontos tudnivalókkal. Március 15-re így összeáll a 12 pont, amelynek figyelembevételével a fiatalok egészségesebben élhetnek, elkerülve olyan betegségeket, melyek egész életükre kihathatnak. A 12 pont során a változatos étrendtől kezdve az élelmiszerek címkézésén át az internetes ételrendeléssel, a gyorséttermekkel való témakörig a legváltozatosabb tanácsokhoz és tudnivalókhoz juthatnak hozzá a gyerekek.

A 12 pont összegyűjtése után a diákok akár írott formában, akár fotó elküldésével bemutathatják, ők mit tesznek egészségük megőrzése érdekében, milyen élelmiszereket fogyasztanak, milyen életmódot folytatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 12:00, kedd | PR

Mennyibe kerül egy weboldal napjainkban?

Ha egy vállalkozásnak van saját weboldala, az számos előnnyel jár. Először is, egy weboldal hatékony digitális jelenlétet biztosít, amely elérhetővé teszi a céget potenciális ügyfelek és partnerek számára világszerte.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.