Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Június 28. 10:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Futura

Mosonmagyaróvár új attrakciója, a FUTURA képviselte hazánkat az EU Kids Day-en Bécsben

Mosonmagyaróvár új attrakciója, a FUTURA képviselte hazánkat az EU Kids Day-en Bécsben

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Mosonmagyaróvár új attrakciója, a FUTURA képviselte hazánkat az EU Kids Day-en Bécsben
FUTURA követe cím bejelentése a nagykövetségen

2012. június 26.

Idén másodszor került megrendezésre az EU Kids Day Bécsben, ahol több tucat osztrák általános iskolás diák ismerkedhetett meg közelebbről az Európai Unióval és annak tagországaival. Ausztria mellett 20 európai uniós ország mutatkozott be a bécsi gyerekek és a pedagógusaik előtt, hazánkat az augusztus 17-20-án, Mosonmagyaróváron megnyíló FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont képviselte.

A FUTURA – európai uniós támogatással megvalósuló 1,5 milliárd forintos beruházás – hazánk egyedülálló interaktív kiállítása, mely egy 300 éves magtár épületben, 3600 m2-en kapott helyet. Az épület 4 szintjén a négy őselem – a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz – titokzatos csodáit és törvényszerűségeit újszerűen, játékosan ismerhetik meg a látogatók. Az 50 féle játék között lesz hangyavár, cunami generátor, földrengés szimulátor, Boeing 737 repülőgép szimulátor és mobil planetárium. Várhatóan az egyik kedvenc a 40 m²-es mozgó űrhajókkal és műholdakkal felszerelt Mini Space World lesz.

Az EU Kids Day helyszínén a gyerekek különleges virtuális űrutazáson vettek részt a FUTURA mobil planetáriumában. Emellett az őselemekhez kapcsolódóan fizikai kísérleteket láthattak, melyeket a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola diákjai mutattak be. A rendezvény nem csak az osztrák, hanem a magyar diákoknak is rendkívüli élményt nyújtott, hiszen egyrészt alkalmuk nyílt egyedülálló módon, a FUTURA képviseletében bemutatkozni a bécsi gyerekek előtt, másrészt a több hetes felkészülés során testközelből tapasztalhatták meg a fizika órákon tanultakat. Az osztrák kisvendégek kedvence a mobil planetárium volt, az űrutazást követően mindannyian vidáman és izgatottan távoztak. A helyszínt az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) biztosította, a rendezvény szervezésében és megvalósításában Magyarország Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete is együttműködött.

Az EU Kids Day-jel egyidőben egy sajtótájékoztatóra is sor került Magyarország Ausztriai Nagykövetségén, ahol dr dr. Nagy István polgármester átadta Szalay-Bobrovniczky Vince rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek a FUTURA Ausztriai Követe megbízólevelet úr bejelentette, hogy a FUTURA megismertetésében, népszerűsítésében aktív szerepet kíván vállalni és szeretne különleges m6egbízatásának eleget tenni, tevékenységével a korábbi szoros osztrák-magyar kapcsolatoknak új színt és jelentőséget adni, Ausztria figyelmét újra Magyarországra irányítani. A Nagykövetség és a FUTURA tervezetten őszre előkészíti gyermekotthonban lakó osztrák gyermekek élményközpontbeli látogatását is. A sajtótájékoztatón került sor Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Győr-Sopron-Ebenfurt Vasúti Zrt. turisztikai jellegű együttműködési megállapodásának aláírására is, melynek köszönhetően FUTURA augusztusi nyitását követően a GySEV-vel utazók mind utazási, mind FUTURA belépési kedvezményt vehetnek igénybe. A megállapodást Dr. Árvay István alpolgármester és Lendvay Péter személyszállítási üzletágvezető írta alá, s mindketten hangsúlyozták, a partneri együttműködés további lehetőségeit közösen keresik.


További információ:
Vizsy-Gombosi Lilla, marketing és értékesítési vezető
e-mail: marketing@futuramoson.hu
mobil: +36 30 60 22 366
web: www.futuramoson.hu

FUTURA – Az egykori mosoni gabonaraktár turisztikai hasznosítása
Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István Király út 142.
Email: info@futuramoson.hu
www.futuramoson.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu


Mellékelt fotó témája: Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár polgármestere átadta Szalay-Bobrovniczky Vince rendkívüli és meghatalmazott nagykövetnek a FUTURA Ausztriai Követe megbízólevelet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.