Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 16. 19:34, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár város önkormányzata

Mosonmagyaróvár város rendelkezései

Mosonmagyaróvár város rendelkezései

Minden rendelkezés a cikkben.

KÖZLEMÉNY

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló Kormány 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 2. §-a értelmében Mosonmagyaróvár Városban a bölcsődei és óvodai ellátást végző intézményekben rendkívüli szünetet rendelek el 2020. március 17. (kedd) naptól. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Dr. Árvay István polgármester

Eljárási szabályok:

Keddtől valamennyi intézményben a bölcsődei és óvodai ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag gyermekfelügyeletet biztosítunk azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos további tudnivalók:

a) Tekintettel arra, hogy a GYES-en, GYED-en lévő szülők meg tudják oldani bölcsődés, óvodás korú gyermekeik felügyeletét, gyermekeiket átmenetileg óvodai, bölcsődei közösségbe nem vihetik.

b) Az intézményeink nem fogadják azokat a gyermekeket, akik, vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.

c) A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az óvodákban, bölcsődékben, amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.

d) Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban milyen ellátási formákra tart igényt.

e) A gyermekfelügyeletre beérkezett igények – és a kapacitás - ismeretében a következő szempontok szerint járunk el:

Hangsúlyozottan kérjük a szülőket, hogy csak nagyon fontos, indokolt esetben kérjék az ügyeletes ellátást! Az ügyelet igénylésénél előnyt élveznek az alábbi munkakörökben dolgozók:

1. egészségügyi dolgozó
2. gyógyszertári dolgozó
3. élelmiszerbolti dolgozó
4. rendvédelmi szervnél dolgozó
5. bármely hatóság dolgozója
6. közszolgálati dolgozó
7. egyéb (egyéni elbírálás szerint történik)

Fontos, hogy csak a kitöltött, és visszaküldött nyilatkozattal rendelkező gyermekeket tudjuk fogadni a bölcsődében és az óvodákban!

Kérünk mindenkit, hogy a fennálló helyzet miatt maximum 1 fő kísérje be gyermekét az épületbe, további kísérők várakozzanak az épületen kívül. Az épületbe belépéskor mindenkinek kötelező a KÉZFERTŐTLENÍTŐ használata!!!

A szülőnek a kitöltött nyilatkozatot e- mailen, vagy személyesen kell eljuttatni az adott intézménybe.

Ahhoz, hogy az önkormányzati ellátások szervezhetők legyenek, minden szülőtől nyilatkozatot kérünk azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban igényt tart e gyermekfelügyeletre. A szülő a kitöltött nyilatkozatot e-mailen, vagy személyesen juttassa el az adott intézménybe.

Az ellátási körbe tartozó intézmények(bölcsődék, óvodák) közülvalamennyi intézményben az ellátás átmenetileg szünetel. Ezen időszak alatt kizárólag a Micimackó Bölcsődében, a Kékcinke és a Bóbita Óvodában biztosítanak gyermekfelügyeletet azok számára, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét. A többi intézmény teljes fertőtlenítésre és bezárásra kerül. A gyermekétkeztetésmegoldása az önkormányzat feladata lesz. Az ételeket egyszerhasználatos eldobható dobozokban adják majd át, s csak az kaphatja kézhez, akit a tankerület megjelölt.

Elhelyezési rend Mosonmagyaróváron

Óvodák

Fogadó intézmény: Kékcinke Óvoda 9200 Mosonmagyaróvár, Gulyás Lajos u. 12.

96/211-899;

kekcinke@ovariovodak.hu

  • Gyári úti Kékcinke telephely
  • Őzikés Óvoda
  • Majoroki Óvoda
  • Hildegard Óvoda

Bóbita Óvoda 9200 Mosonmagyaróvár, Soproni út 63.

96/206-540

bobitaovoda@kabelnet.hu

  • Ostermayer Óvoda
  • Vackor Óvoda
  • Lurkóvár Óvoda

Bölcsődei elhelyezési rend

Fogadó bölcsőde: MEBI Micimackó Bölcsőde

Mosonmagyaróvár, Rév u. 3.

96/576-857

boczne.timea@gmail.com intezmenyvezeto@egyesitettbolcsode.hu

Iskolai gyermekétkeztetés a veszélyhelyzetben

Az IMGSZ az ellátást déli, meleg főétkezés formájában tudja biztosítani a megszokottak szerint az igénylés alapján, nyilatkozat kitöltésével, a nyilatkozat beérkezését követő naptól.Az igénylés és lemondás ugyanazokkal a feltételekkel folytatódik, mint egyébként. A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában kérik a szülők.Az igényelt ebédet egyszerhasználatos ételtárolóban tudják átvenni a Hunyadi Kollégium épületében (Gulyás Lajos utca) munkanapokon 11:30 - 12:30 időszakban.

Korlátozások a szociális ellátásban

A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos intézményeiben, határozatlan ideig látogatási és kijárási tilalom van. A szociális ellátásra vonatkozóan új ellátottak felvételére nem kerül sor.Az idősek nappali ellátását biztosító intézményei zárva tartanak. Akinek az étkeztetéséről és gondozásáról hozzátartozó hiányában nem tudnak gondoskodni, az intézmény vállalja otthonában az ellátást.A fogyatékosok nappali intézményeiben ügyeleti rendszer áll majd fel. A házigondozást és étkeztetést egyelőre változatlan feltételekkel biztosítják.

Hajléktalan-ellátás

A Mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény a Hajléktalanszálló területén fokozott figyelmet fordít a bentlakók és a nappali melegedőt igénybe vevők elkülönítésére. A bentlakók kijárását a járvány megelőzése érdekében korlátozzák. Új lakó felvételére nem kerül sor. A bentlakók biztonsága érdekében látogatási tilalmat rendelt el az intézményvezető.

Város közellátása szempontjából fontos közszolgáltatók is korlátozásokat léptettek életbe:

A MOSONMAGYARÓVÁRI KÖZSZOLGÁLTATÓK

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI SZÜNETE

Hulladék

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri ügyfeleit, hogy a hulladékszállítási közszolgáltatás ellátásának biztonsága érdekében csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen az ügyfélszolgálatokat. Személyes ügyintézés helyett ügyeik intézéséhez használják a telefonos, elektronikus vagy postai elérhetőségeiket. Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok a kisalfoldikhk.huoldalon a Dokumentumok/Nyomtatványok menüpont alatt érhetőek el.

Az ügyfélszolgálati iroda elérhetőségei:

Telefon: +36 96 555-545 (Iroda), +36 30791 4015 (közület), +36 30791 4016 (hátralékkezelés)

E-mail: lakossag@kisalfoldikhk.hu, info@kisalfoldikhk.hu, kozulet@kisalfoldikhk.hu

Telefon: +36 30 486 5041 (Szállítás) E-mail: szallitas@kisalfoldikhk.hu

Postai cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc u. 10.

A szolgáltató értesíti az ügyfeleket, hogy hulladékudvarai március 17-től határozatlan ideig zárva tartanak.

Az AQUA Szolgáltató Kft. 2020. március 16-tól a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a személyes ügyfélszolgálat (pénzügyi és műszaki) határozatlan ideig szünetel! Az Aqua Szolgálató Kft. a koronavírus-járványra való tekintettel, annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse a kontaktusokat és mérsékelje a fertőzésveszély kockázatát a dolgozók és a lakosság védelmében, és hogy ebben a kritikus időszakban minden felhasználási helyen folyamatosan biztosíthassa a vezetékes ivóvizet, az alábbi tevékenységit felfüggeszti: olajbegyűjtés, mérőcserék, lakossági és közületi mérőolvasás, fogyasztóhely kivizsgálások, ellenőrzések, új csatornabekötések átvétele.

Ügyintézéshez kérik, hogy használják a telefonos, elektronikus vagy postai elérhetőségeket.

Telefon: 06 96/ 99 88 77

E-mail: ugyfelszolgalat@aquakft.hu vagy aqua@aquakft.hu

Postai cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Timföldgyári u. 4.

A Városüzemeltető Kft. ügyfelei, valamint közszolgáltatási tevékenységük ellátásának biztonsága érdekében2020. március 16-tól a személyes ügyfélszolgálatát határozatlan ideig szünetelteti. Személyes ügyintézés helyett ügyeik intézéséhez használják a telefonos, elektronikus vagy postai elérhetőségeinket.Részletes információkat a www.vuf.hu honlapon olvashatnak.)

A piac üzemeltetése

A mosoni városrészben a Kápolna téri piacon csak az őstermelői piac működhet csütörtöki és szombati napokon a rendelkezés visszavonásáig. A rendelkezés betartásáról az üzemeltető Városüzemeltető Kft.gondoskodik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.