Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Június 19. 19:12, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes - a garantált hangulatfelelősök

Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes - a garantált hangulatfelelősök

Városi rendezvények, szabadtéri programok, megnyitók és még hosszan sorolhatnánk azon programok listáját, melyeken az utóbbi időben megjelentek. Ők a városi hangulatfelelősök.

Bárhova is megyünk ma a városban – és már a városon kívül is – őket szinte minden programon láthatjuk/hallhatjuk.
Mi a siker titka? - tettük fel a nagy kérdést.

„Igazából nincs titok. Sokat dolgoztunk azért, hogy ma ennyi helyen jelen lehetünk.” – vendégünk Varga Bence, a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes vezetője.
1989-ben alakult meg az együttes. Akkor az egyik alapító tagja voltam. A mai felállás alapján 4 éve játszanak együtt a fiúk. 100% lelkesedés, sok-sok gyakorlás áll a fellépések mögött. De ha mindenképpen titkot keresünk, akkor nagyon számít, hogy ők az iskolán kívül is barátok. Ők egy nagyon jó csapat, öröm velük együtt dolgozni!

Tényleg nagyon sok fellépésen látjuk őket. De a nevüket talán kevesebben ismerik. Bemutatod őket?
Hát persze! A szuper 6-os név szerint: Csöllei Bálint, Házi Máté, Varga Ákos, Jakubovics Krisztián, Mezei Márk és Kleé Gergely
Mivel ez egy iskolai csapat, ezért számolnunk kell azzal, hogy ők is cserélődnek. Van, aki tovább tanul és van, akik jönnek. Jelenleg két új diákunk van, akik már folyamatosan szerepelnek a fellépéseken.

Nemcsak helyi és hazai, hanem határon túli rendezvényeken is szerepeltek. Milyen külföldi eseményeken képviseltétek a várost?

Májusban voltunk Lengyelországban, Piotrkow Trybunalskiban, egy nemzetközi testvérvárosi fesztiválon, ahonnan nagyon fáradtan, de fantasztikus élményekkel tértünk haza. Ezt a találkozót 3. éve szervezik. Eddig néptáncosok képviselték Mosonmagyaróvárt a rendezvényen, idén mi kaptunk felkérést a várostól.
Majd ezt követően a 90 éves Nezsiderben, a Sport- és Játékfesztiválon mutatkoztunk be. Itt nemcsak zenéltünk, hanem nagyon sok, sportos játékban is részt vettünk.


A kor kihívásainak megfelelően nemcsak a Zeneiskolának, hanem a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttesnek is van külön közösségi oldala. Ez is fontos része a marketingnek?
A zeneiskolához tartozunk, de nagyon fontos számunkra, hogy minél több helyen tudjuk megmutatni magunkat. A dobolás, az ütőhangszerek szeretete sok emberben mozdít meg olyan dolgokat, amitől mosoly kerül az arcára. Ez célunk és hivatásunk is. Ezért zenélünk! A zene mindig vidámságot ad! A dob pedig a szív ritmusához hasonlóan az életünk része.

Mi a következő állomás?
Jelen voltunk a város új kultur-programjának megnyitóján, a Kultúrkert-ben. Most pedig mi is lehetne fontosabb, mint a Flesch EB Terasz! Nagy élmény és felejthetetlen program!
Azután pedig következik az egy hetes 3. Nemzetközi Voluta Tábor, melyben 40-50 gyerek vesz részt. Szóval nincs megállás!


Azon kívül, hogy a város felkéri az együttest a szereplésekre, milyen anyagi támogatásokkal számolhattok még?
Előfordul, hogy a folyamatos programokon való részvétel megterheli a gyerekeket és valljuk be, a szülőket is! A fellépések valóban nagyon jó dolgok, de mindig számolnunk kell azzal, hogy ez költségbe kerül mind az iskolának – pl.: a hangszerek karbantartását illetően -, mind a családoknak is. Sokat utazunk és még többet gyakorlunk. Ehhez mindenkinek meg kell teremteni a szükséges feltételeket!

FOCI EB lázban égünk. Ebből a hangulatból természetesen a mosonmagyaróváriak sem maradhatnak ki. De valljuk be, mennyivel jobb a hangulat az Ütősökkel a Flesch EB Teraszon is, mint nélkülük?!

És nincs is olyan koncertjük, ahol az ember lába ne kezdene el járni az adott ritmusra. Ezt hozza magával a dob szeretete.

Ha Önnek is tetszik és szívesen támogatná Őket, itt megadjuk az elérhetőségeiket:

Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes Elérhetőségek:
Együttes vezetője:Varga Bence
Telefonszám:(20) 541 0108

FB oldal:https://www.facebook.com/movariutosok/timeline

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.