Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. Június 05. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: saját

Mosonmagyaróváriak vizét irigyli a világ

Mosonmagyaróváriak vizét irigyli a világ

A legmagasabb elismerést, a nagy aranyérmet kapta a mosonmagyaróvári Szigetközi Friss Víz külföldi márkája a brüsszeli székhelyű Monde Selection Nemzetközi Minőségügyi Szervezet független, szakmai zsűrijétől.

Ilyen és ehhez hasonló főcímekkel van most tele a média és a közösségi oldalak. Mi, szigetköziek pedig méltán lehetünk büszkék és egészségesek, hogy nap, mint nap ezt a vizet fogyaszthatjuk.

Közép-Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészlete a miénk!

A szigetközi vízbázisból a Mosonmagyaróvári Önkormányzat tulajdonában lévő Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. 2011 óta szűrés és egyéb kezelés nélkül palackozza és forgalmazza a vizet itthon Szigetközi Friss Vízként, külföldön Panta Aqua néven. Az újabb rangos elismerésben hétfőn a Panta Aqua the Water márka szénsavas és szénsavmentes változata egyaránt részesült.

A Szigetközi Friss Víznek nem ez az első megmérettetése a nemzetközi gasztronómiai palettán. Oldalunkon is többször beszámoltunk már az eddig elért elismerésekről és a mosonmagyaróvári vezetők terveiról. Joggal merülhet fel azonban a kérdés, hogy ezeken a versenyeken mi alapján választják ki a legjobb, legfinomabb, legegészségesebb nedűket?


Pár ismertető a Monde Selection-ről:
• Az 1961 óta működő Monde Selection minden évben értékeli és díjazza a minőségi termékeket
érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatok mellett
• a jogszabályi megfelelés, csomagolás, címkézés, egészség- és környezettudatosság illetve innováció alapján.
• Több mint 70 szakértő, köztük Michelin-csillagos séfek, sommelier-ek, a Francia Konyhaművészeti Akadéma tagjai, táplálkozási és egészségügyi szakértők, egyetemi tanárok, vegyészmérnökök vizsgálják és tesztelik a termékeket.


A megmérettetés lényege, hogy elismerései révén objektív alapot nyújtson a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetét illetően, illetve segítse a fogyasztókat a minőségi márkák választásában.
Idén az ünnepélyes díjátadó gála Lisszabonban, 2015. június 1-jén került megrendezésre, melynek keretében Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója vette át a díjat.

Leitner László tegnap érkezett haza és elsők között adott interjút portálunknak:

"A Monde Selection nemzetközi megmérettetésről a Nagy Aranyérmet (Grand Gold) hoztuk haza, ami annyit jelent, hogy a legmagasabb elismerést kaptuk, kapta a Panta Aqua the Water. Ezt úgy képzeljük el, hogy a nemzetközi viszonylatban 60%-ban való megfelelés jelenti a bronz elismerést, 70% az ezüstöt, 80% az aranyat, és ha az összes kritérium több, mint 90%-nak megfelel egy termék, azt a Nagy Aranyérem kategóriába sorolják. A díj elnyerésében nagy szerepet játszott a környezetvédelmi kihívásoknak való megfelelés is. A Monde Selection történetében Grand Gold elismerést még soha nem kapott egyetlenegy termék sem, amely a környezettudatosság, ill. a környezetvédelem terén nem nyújtott/nyújt kiemelkedő teljesítményt.
Öröm volt látni, hogy a Panta Aqua palackjait külön polcon emelték ki a többi közül. És öröm most itthon lenni, ahol mosonmagyaróváriként büszkék lehetünk arra, hogy újabb értéket tudtunk megmutatni magunkból a világnak.
A Szigetközi Friss Vizet úgy alkottuk meg annak idején, hogy a Szigetköz jó hírét vigye tovább. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy még Magyarországon sem ismerik nagyon ezt a területet, nem tudják, milyen értékeket rejt. Cél továbbá az is, hogy ehhez a márkanévhez további kulturális programok is hozzáköthetőek legyenek. A külföldi piac felé pedig az a stratégiánk, hogy a fogyasztók bárhol tudjanak találkozni ezzel a magyar, kiváló minőségű vízzel.
"
.
Ám itt sincs megállás! Péntektől indul a „BOCUSE D’ OR GASZTROKÖRÚT, az ország legjobb séfjeivel, különleges helyszíneken, speciális ételekkel.” A Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Szigetközi Friss Víz kiemelt támogatásával egy 9 alkalomból álló eseménysorozatot szervez, melynek apropójaként az szolgál, hogy 2016-ban Magyarországon rendezik meg a legrangosabb szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjét.

Szerkesztőségünk, a mosonmagyaróvári és a szigetközi Olvasók nevében is gratulál az elismerésekhez! Kívánjuk, hogy továbbra is ilyen minőségben képviseltessék kis hazánkat, vigyék hírét kincseinknek, örökölt értékeinknek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.