Városlista
2021. augusztus 2, hétfő - Lehel

Hírek

2021. Június 16. 13:09, szerda | Helyi

Mosonmagyaróváron is elindult a Magyar Katolikus Rádió

Mosonmagyaróváron is elindult a Magyar Katolikus Rádió

Mosonmagyaróvári és győri adásával bővítette a Magyar Katolikus Rádió földfelszíni frekvenciáit - ezt jelentették be a szerda délelőtt sajtótájékoztatón. A rádió a 99,7 MHz-en hallgatható.

Az elmúlt időszakban 25-re emelte aktív, földfelszíni fekvenciáinak számát a Magyar Katolikus Rádió, hiszen már Mosonmagyaróváron és Győrben is fogható adása.

Dr. Árvay István a sajtótájékoztatón elmondta, a víztorony tetejére került fel az az adó, ami biztosítja, hogy a város 30-40 kilométeres körzetében fogható a rádió. A polgármester hozzátette, a város küldetéstudata megegyezik azzal, amit a rádió is képvisel, így a jövőben is biztosított az együttműködés az önkormányzat részéről.

A Katolikus Rádiót 2004-ben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a célllal, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Dr. Radetzky András a Magyar Katolkus Rádió vezérigazgató-helyettese elmondta, ezt nem direkt módon teszik, liturgikus vagy vallási tartalommal, hanem főként klasszikus közszolgálattal.

A sajtótájékoztatón Szikora József, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője a műsorstruktúráról számolt be bővebben. A rádió adása az egyház napirendje alapján áll össze, így hétfőtől szombatig reggel 7 órakor imádsággal és szentmisével, délben harangszóval majd az Úrangyala imádsággal, míg 19 órakor a Rózsafüzér imádsággal várják a hallgatókat. Mindemellett országos és nemzetközi híreket is szolgáltatnak, rövid interjúk, magazinműsor hangzanak el a legkülönfélébb témákban, mint politika, kultúra, közélet.

A Magyar Katolikus Rádió Mosonmagyaróváron és környezetében a 99,7 MHz-en fogható, de online is hallgatható, valamint egy külön alkalmazással is rendelkezik. A modern kor médiafogyasztásához kapcsolódva pedig, podcasteket készítenek, különféle témákban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 12:58, csütörtök | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés lesz Mosonmagyaróváron

Ismét szúnyoggyérítést végeznek a szakemberek Mosonmagyaróváron. Augusztus 2-án, hétfőn légi kémiai védekezésre, míg augusztus 3-án, kedden földi kémiai védekezésre kerül sor a napnyugta utáni időszakban.

2021. Július 29. 12:01, csütörtök | Helyi

Több betörést is köthető a nevéhez, elfogták a rendőrök a salgótarjáni férfit

A Kert utcában, betörés közben zavarták meg azt a férfit, akit aztán elfogtak a rendőrök, majd több bűncselekményt is elismert.

2021. Július 29. 08:14, csütörtök | Helyi

Idén is meghirdeti a Moson Megyei Tárlatot a Hansági Múzeum

Az idei évben is mosonmagyaróvári, vagy a járásban élő, vagy innen elszármazott képző- és iparművészek számára hirdeti meg a Moson Megyei Tárlatot a Hansági Múzeum.

2021. Július 28. 10:57, szerda | Helyi

Tanácsok a hőség idejére

Az időjárási előrejelzés szerint fokozatosan emelkedik a hőmérséklet a héten, továbbra is meleg idő várható, de területenként előfordulhatnak kisebb zivatarok,viharok is.