Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 17. 08:08, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Mosonmagyaróváron ellenőrzik majd a hanyag bérlakás-használókat

Mosonmagyaróváron ellenőrzik majd a hanyag bérlakás-használókat

Lakás-ellenőrzési csoport létrehozását tervezi Mosonmagyaróvár. A csoport feladata az önkormányzati bérlakások rendeltetésszerű használatának ellenőrzése lenne. Az alpolgármester szerint ezek a lakások egyre rosszabb állapotban vannak

Egyre rosszabb állapotban vannak az önkormányzati bérlakások Mosonmagyaróváron, a bérlők egy része nem ügyel a tisztaságra és a megfelelő körülmények kialakítására, ezen akar változtatni az önkormányzat. A város évente 100 millió forintot költ a lakások felújítására, miközben egyes bérlők azokat lelakják. Több mint 700 ilyen lakás van a városban és kétszer ennyire lenne igény, főleg most, a gazdasági válság idején - mondta el Nagy István alpolgármester.
Ezért egy lakás - ellenőrzési csoport létrehozását tervezi a város, mely bármikor bejelentésre, és évente kétszer, tavasszal és ősszel ellenőrizné a lakásokat. Önkormányzati bérlakást szociális alapon kaphatnak a rászorulók most három évre, mely két évre meghosszabbítható, ezután újra kell pályázni. A város azt tervezi, hogy a bérleti időt egy évre csökkenti, vagyis évente felülvizsgálja, hogy az adott család rendeltetésszerűen használja- e az ingatlant, ha kiderül, hogy nem, akkor a bérleti időt nem hosszabbítja meg.
A lakás- ellenőrzési bizottság tagja lenne a szociális bizottság elnöke, az igazgatási osztály vezetője, és lakásügyekkel foglalkozó ügyintéző, a lakásokat fenntartó Movinnov Kft. vezetője és a cigány kisebbségi önkormányzat egy tagja is.
A városi a legközelebbi közgyűlésen dönt a lakás- ellenőrzési csoport felállításáról, mely várhatóan márciusban megkezdi működését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.