Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2019. Március 08. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Katolikus Karitász – Magyaróvári Csoport

Nagyböjti gyűjtést szervez a Magyaróvári Egyházközség

Nagyböjti gyűjtést szervez a Magyaróvári Egyházközség

2016 nagyböjtjében az Irgalmasság rendkívüli szentévében hirdette meg először a Magyaróvári Egyházközség nagyböjti gyűjtését.

Azóta is ugyanazzal a céllal kérik a hívek adományait hétről hétre. A velünk és mellettünk élő rászorultak számára minden vasárnap csak egy kis apróságot várnak a magyaróvári plébániatemplomba.


Ferenc pápa az Irgalmasság rendkívüli szentévét meghirdető Misericordiae Vultus (Az irgalmasság arca) kezdetű bullájában így ír: „Jézus igehirdetése elénk állítja az irgalmasság e cselekedeteit, hogy fölmérhessük, vajon az ő tanítványaiként élünk-e, vagy sem. Fedezzük fel az irgalmasság testi cselekedeteit: jóllakatni az éhezőket, megitatni a szomjazókat, felöltöztetni a ruhátlanokat, befogadni a jövevényeket, ápolni a betegeket, meglátogatni a rabokat, eltemetni a halottakat.” Többi közt ezek a gondolatok indították útnak 2016-ban a nagyböjti gyűjtéssorozatot.

„Az a hit lényege, hogy nyitott szemmel járok, és észreveszem a másik ínségét. Olyan vagyok mint az irgalmas szamaritánus, aki képes lehajolni a másik emberhez, képes felemelni a másik embert, képes segíteni őt a bajában. A nagyböjti időszakban erre még inkább rávilágítunk: az Egyházban elengedhetetlen a szeretetcselekedetek gyakorlása” - fogalmazott Bodó Zoltán plébános.

Ebben az évben az alábbi adományokat kérjük:

  • 2019. március 10. egy csomag száraztészta
  • 2019. március 17. egy doboz ételkonzerv
  • 2019. március 24. egy doboz tisztálkodó szer (tusfürdő, sampon)
  • 2019. március 31. országos élelmiszergyűjtés
  • 2019. április 7. egy pár zokni vagy fehérnemű
  • 2019. április 14. egy csomag édesség (tartós sütemény, kávé, tea)

A felajánlásokat főként a szombat esti és a vasárnapi szentmisékkel kapcsolatban várják a bejárattal szemben lévő oltárhoz. Szívesen fogadják azok felajánlásait is, akik nem rendszeres résztvevői a vasárnapi szentmiséknek, de segítenének a felsorolt apróságok valamelyikével.

„Az összegyűlt adományokat elsősorban a mosonmagyaróvári Hajléktalanok Átmeneti Szállására illetve a Családok Átmeneti Otthonába szállítjuk. Az országos gyűjtésre érkezett felajánlásokból pedig a karitászcsoportunk által támogatott nagyjából 70 családot illetve egyedülálló, idős embert segítjük” - ismertette az adományok felhasználását Kránitz Péter, a karitászcsoport vezetője.

A Magyaróvári Egyházközség Karitászcsoportja részt vesz a plébániai közösség hitéletében is: március 15-én, a 17.15-kor kezdődő keresztút elmélkedéseit ők imádkozzák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 29. 13:47, hétfő | PR

K&H: figyelemre méltó véleményt fogalmaztak meg a diákok a magyar oktatásról

Kevesen vannak, akik elismerésre méltónak tartják a színvonalat. Közeledik a felvételik eredményhirdetése, így a leendő gólyák hamarosan saját tapasztalatokat szerezhetnek a magyar felsőoktatás színvonaláról.

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.