Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 03. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Napsütéses, meleg nyári idő várható a héten

Napsütéses, meleg nyári idő várható a héten

A hét elején néhol a 25 Celsius-fokot sem éri el a hőmérséklet, a hét közepére viszont ismét többfelé meghaladja majd a 30 fokot. Csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok, sok napsütésre lehet számítani

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn több órára kisüt a nap, a középső országrészben fordulhat elő helyenként záporeső. Az Alföld középső részének kivételével több helyen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-19, a legmagasabb 23-27 fok között valószínű.

Kedden is megélénkül, az északi megyékben meg is erősödik a szél. Emellett napos idő várható, az északnyugati határvidéken fordulhat elő esetleg egy-két zápor. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is napos idő várható, délután, este az északi megyékben lehet helyenként zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 11-17 fok között valószínű. A nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett elszórtan lehet zápor, zivatar. Zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lesz a szél, de ekkor is több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb 28-34 fok között alakul.

Szombaton kezdetben többfelé valószínű zápor, zivatar. A nap második felében a Dunántúlon eshet kevés helyen. A légmozgás is megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 16-22, napközben 26-31 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megélénkül, helyenként megerősödik a szél, de emellett ismét sok napsütés várható, csak néhol lehet záporeső. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 25-31 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, nap, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;