Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Szeptember 20. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Nébih: a tűzgyújtási tilalom már csak Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére vonatkozik keddtől

Nébih: a tűzgyújtási tilalom már csak Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére vonatkozik keddtől

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom országszerte szeptember 20-tól a hűvös, csapadékos időjárásnak köszönhetően, csupán két megyében - Bács-Kiskunban és Csongrád-Csanádban - marad érvényben

A fokozott tűzveszély időszak elmúltával, keddtől a tűzgyújtási tilalom megszűnik Budapesten, továbbá Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Fejér, Békés, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Veszprém megyében.

Ugyanakkor a magas kockázat és a szeles időjárás szárító hatása miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében továbbra is tilos tüzet gyújtani - jelezték.

A Nébih felhívta a lakosság figyelmét, legyenek fokozottan körültekintőek, ugyanis Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen lehet tájékozódni - olvasható a hivatal közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest