Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

Az egész országban várható csapadék miatt csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.

Az előrejelzés szerint a következendő napokban hűvösebb, párás időjárás és elegendő csapadék várható a felszíni holt biomassza átnedvesedéséhez. Ám, az erdőben a tűzgyújtási tilalom visszavonását követően is csak szélcsendes időszakban, a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni - figyelmeztet a hivatal. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozáskor mindig gondoskodni kell biztonságos eloltásáról.

A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu honlapon lehet tájékozódni - közölte a Nébih.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.