Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. November 01. 09:30, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

Négy embert akart Ausztriába szöktetni, elfogták

Négy embert akart Ausztriába szöktetni, elfogták

Két embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályának munkatársai egy német honosságú gépkocsit ellenőriztek 2020. november 1-jén 7 óra 35 perckor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térségében.

A jármű kivezetését követően a sofőr és a mellette ülő utas Németországban kiállított hontalan útlevéllel igazolta magát a rendőröknek, azonban a hátul helyet foglaló négy, magát szír állampolgárnak valló férfi semmilyen okmánnyal nem rendelkezett, illetve magyarországi jogszerű tartózkodását sem tudta igazolni. A járőrök mind a hat férfit elfogták, a megyei rendőr-főkapitányságra történő előállításuk jelenleg folyamatban van.

A rendőrök a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel és a mellette ülő férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.