Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 19. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: xxltoner.hu

Néhány jó tanács nyomtatóválasztáshoz I.

Néhány jó tanács nyomtatóválasztáshoz I.

Először is nézzük meg, hogy mire szeretnénk használni a nyomtatót...

Cikkünket az xxltoner.hu webáruház támogatja.


Először is nézzük meg, hogy mire szeretnénk használni a nyomtatót
• van, aki csak nagyon ritkán szeretné használni -> LÉZER
• van, aki napi szinten néhány oldalt -> TINTASUGARAS
• és van, aki naponta akár több száz oldalt is nyomtatna -> LÉZER.


Aki ritkán használja, az általában egy olcsóbb kategóriás tintasugaras készüléket szeretne választani. Tintasugaras technológiánál csak a multifunkciós készülékeket érdemes megemlíteni, mivel ezek 1000-2000 Ft-tal drágábbak, mint a nyomtatós változataik. Neki persze, számítania kell, hogy az üzemeltetési költsége magas lesz. Egy tintapatronnál a megadott kinyomtatható oldalszám 5%-os lefedettség mellett értendő. Egy hozzávetőlegesen az A4-es lap teljes szélességében egy 1.5 cm-es sáv. Ez ugye nem sok. Ennél egy A4-es oldalnyi szöveg is több.

Nézzünk egy manapság kapható multifunkcionális gépben található No.301-es patront, amire 190 oldal van írva és 3040 Ft. 19 Ft/oldal, XI-es kapacitásnál 6360 Ft és 480 oldal, így 13,254 Ft/oldal. Esetleg még utángyártott patronnal vagy utántöltéssel nyomtathatunk olcsóbban. Tapasztalataink alapján a fekete patront 2-3 alkalommal, a színeset 1 alkalommal lehet tölteni. Ez függ attól is, hogy milyen gyakorisággal használják, vagyis beszárad-e a patron.

Tintasugaras készüléknél is kapható egy drágább kategória, amely olcsóbban üzemeltethető. Ezek elsősorban a Canon gépek, amelyekben színenként találhatók a patronok. eredet patronnal is 9 Ft körüli a lapköltség, azonban kaphatók hozzá nagyon jó minőségű utángyártottak is, amikkel 2 Ft körülire csökkenthetjük. Ezeknél a nyomtatóknál azonban nagyon ügyelni kell a rendszeres használatra, mert a fej a gépben található és beszáradás esetén annak a cseréje gazdaságtalan. Lapköltségeknél természetesen a lapok ára nélkül értendők.

Folyt. köv. jövő héten kedden (2011.11.22.)

Cikkünket az xxltoner.hu webáruház támogatja.

Elérhetőségek itt: http://infomovar.hu/ceg_profil/id:4306/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.