Városlista
2024. június 27, csütörtök - László

Hírek

2024. Június 21. 07:52, péntek | Sport
Forrás: MTI

Nem bírtak az angolok a dánokkal

Nem bírtak az angolok a dánokkal

A legutóbb döntős angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott a három éve elődöntős dán csapattal a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, csütörtökön.

Európa-bajnokság, 2. forduló, C csoport:

Dánia-Anglia 1-1 (1-1)
----------------------
Frankfurt, v.: Soares Dias (portugál)
gólszerző: Hjulmand (34.), illetve Kane (18.)
sárga lap: Vestergaard (27.), Maehle (73.), Nörgaard (87.) illetve Gallagher (62.)

Dánia:
-----
Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Maehle, Hjulmand (Nörgaard, 82.), Höjbjerg, V. Kristiansen (Bah, 57.) - Eriksen (Skov Olsen, 83.) - Höjlund (Poulsen, 67.), Wind (Damsgaard, 57.)

Anglia:
------
Pickford - Walker, Stones, Guéhi, Trippier - Alexander-Arnold (Gallagher, 54.), Rice - Saka (Eze, 70.), Bellingham, Foden (Bowen, 69.) - Kane (Watkins, 69.)

I. félidő:
---------
18. perc: Walker az elmélázó dán védő mellett a jobb oldalon szerzett labdát az ellenfél térfelén, lapos beadása Kane elé pattant, aki az öt és felesről, középről a jobb alsó sarokba gurított (0-1).
34. perc: ezúttal a dánok szereztek labdát az angol térfél közepén, majd Hjulmand középről, 28 méterről laposan lőtt, a labdája pedig a jobb kapufáról vágódott a hálóba (1-1).

Az angolok ezt a találkozót is nagy iramban kezdték, és ezúttal is hamar megszerezték a vezetést, de ezután a dánok letámadtak és igyekeztek zavarba hozni az ellenfél védőit, aminek köszönhetően Hjulmand bombájával viszonylag hamar ki is egyenlítettek.

A folytatásban is lendületben maradt a dán válogatott, amely továbbra is nyomást helyezett az angolokra, Foden kapufája révén azonban utóbbiak álltak közelebb az újabb találathoz. A hajrára a szövetségi kapitányok cserékkel frissítettek együttesükön, és bár mindkét kapusnak akadt még védeni valója, az eredmény nem változott.

A csoportkör jövő keddi zárásán az angolok a szlovénokkal, a dánok a szerbekkel csapnak össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 14:39, csütörtök | Sport

Rossi: nem élveztem ennek az EB-nek egyetlen percét sem

A magyar labdarúgó-válogatott csoportkörös búcsúja után Marco Rossi szövetségi kapitány ugyan néhány dolgon változtatna az Európa-bajnoki felkészülésen, de ezeket csupán apróságnak nevezte.

2024. Június 27. 07:37, csütörtök | Sport

Emberelőnyben harcolták ki a továbbjutást a törökök

A török válogatott 2-1-re legyőzte a 20. perctől emberhátrányban játszó cseh csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Hamburgban.

2024. Június 27. 07:34, csütörtök | Sport

Georgiai győzelem és meglepetés-továbbjutás

Az újonc georgiai válogatott meglepetésre nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az F csoport utolsó, harmadik fordulójában 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső portugál csapatot szerdán Gelsenkirchenben.

2024. Június 27. 07:33, csütörtök | Sport

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.