Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2022. Január 13. 13:30, csütörtök | Helyi

#nem luxus táska - rászoruló nőknek segítenek

#nem luxus táska - rászoruló nőknek segítenek

Nem luxustáska szlogennel indult országos kampány januárban a nők támogatásáért.

A kampányban arra buzdítanak minden segíteni vágyót, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiéniai termékekkel.

Mosonmagyaróvár is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit már harmadik alkalommal szerveztek meg. A városban Kocsis Angéla gyűjti a táskákat, a Bohém Tanyán, kizárólag szerdánként reggel 9-től délután 3 óráig. A nem luxus táska program célja, hogy olyan alapvető higiéniai termékekkel lássák el a szegényebb nőket, amiket nincs lehetőségük megvásárolni.

Kizárólag alapvető létfontosságú higiéniai termékeket várnak, mint például az egészségügyi szárnyas betét, szappan, tusfürdő, sampon, testápoló vagy kézkrém, maszk, kézfertőtlenítő, fogkefe fogkrém, dezodor valamint egy kedves személyes üzenet. Ezeket a táskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével rászoruló nők kapják majd meg.

Mosonmagyaróváron eddig több tucat táskát ajánlottak már fel. Kocsis Angéla a férfiakat is arra buzdítja, hogy segítsenek. A megvásárolt higiéniai termékeket ugyanis a gyűjtőponton női táskákba teszik. A nem luxus táska kampány január 31-ig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 27. 14:08, csütörtök | Helyi

Rongálás a felújított várfalon - 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Nemrégiben fejeződött be a várkapu és várfal teljes felújítása, azonban máris rongálás történt az épületen. Az Óvári Gazdász Szövetségen keresztül, 100.000 forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

2022. Január 27. 12:08, csütörtök | Helyi

Forgalomból kivont autóval közlekedett - Hárman sérültek meg a balesetben

Hárman sérültek meg abban a balesetben, ami szerda este történt a Bauer Rudolf és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében.

2022. Január 26. 08:21, szerda | Helyi

Új, interaktív csapatjáték a Futurában

Kiterjesztett valóság technikájával várja az érdeklődőket a Futura négy darab új terminálja, amiken a jövőben a geológia témakörével ismerkedhetnek meg közelebbről kicsik és nagyok.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.