Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Március 13. 07:03, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Nem örül a Moodys a magyar patthelyzetnek

Nem örül a Moodys a magyar patthelyzetnek

Adósbesorolásunk szempontjából negatív hatású az IMF/EU-tárgyalások további csúszása – figyelmeztetett hétfőn a Moody's hitelminősítő. Jelenleg már a harmadik hónapja késlekedik a megállapodás.

Patthelyzetnek nevezte a Magyarország és az Európai Bizottság vitája miatt kialakuló vitát hétfői elemzésében a Moody's: a cég régiós elemzője, Alpona Banerji arra is figyelmeztetett, hogy a vita miatt hónapok óta késlekedő IMF- megállapodás igencsak negatívan hathat Magyarország adósbesorolására -pedig a magyar kormány Közép és Kelet-Európa legnagyobb hiteligényét jelentette be.

A Moody's korábban nemtetszését fejezte ki a kohéziós juttatások felfüggesztése miatt is – londoni elemzők között pedig már általánosnak számít az a vélekedés, hogy a magyar IMF-megállapodásra nyár előtt nem kerül sor, írja a hirado.hu .

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra