Városlista
2024. október 7, hétfő - Amália

Hírek

2011. December 29. 14:56, csütörtök | Belföld
Forrás: STOP/CineReal

Nem padlizsán, de török paradicsom - VIDEÓ

Nem padlizsán, de török paradicsom - VIDEÓ

Két egymástól nagyon eltérő kultúra találkozása adja az Almanya - a török paradicsom című film központi magját. 40 év története elevenedik meg rövid visszautalásokkal a török vendégmunkások szemén keresztül.

Az eltérő kultúrák találkozása egyben a filmben a folyamatosan jelenlévő humor forrása, mindez mosolyra, helyenként kacagásra ingerel bennünket, hogy a végén aztán sor kerülhessen a zsebkendőkre is.

Identitás keresés és új identitás megélése körül forog a cselekmény, egy olyan helyzetben, amikor a német államnak bevallottan is gazdasága fellendítése érdekében égető szüksége volt az új, és többnyire Törökországból érkező munkáskezekre. A nagy szegénységben élő török családoknak viszont arra, hogy a nyomorból valahogy kievickéljenek. Ezen érdekek találkozása mentén a beilleszkedés is könnyebben ment. Almanya, ahogy ők nevezik Németországot, így lesz számukra maga a paradicsom. Igazi róka fogta csuka szituáció ez, mely a két népet olyan közel hozta egymáshoz.

A régi gyökereket elveszteni sosem lehet, ugyanakkor meg lehet találni az új hazát is, erről beszél nagy érzékenységgel és őszintén a film.

Almanya - a török paradicsom
Bemutató: december 29.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 07. 08:04, hétfő | Belföld

Labdarúgó NB I - Hazai siker a paksi rangadón, először vesztett pontokat a Ferencváros

A Paks hazai pályán 3-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén.

2024. Október 07. 08:02, hétfő | Belföld

Matteo Salvini: megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar

Megszületett az európai népek szövetsége, amely békét akar - jelentette ki Matteo Salvini, aki a Patrióták Európáért politikusai beszédei után zárta a Liga nagygyűlését a lombardiai Pontidában vasárnap.

2024. Október 07. 07:56, hétfő | Belföld

Meteorológia: a hét közepén ismét újabb esőre kell készülni

A jövő hét elején a reggeli ködfoltok feloszlását követően többórás napsütésre lehet számítani, de szerdától ismét változékonyabbá válik az időjárás és többfelé kell esőre készülni.

2024. Október 07. 07:52, hétfő | Belföld

Gázrobbanás történt Tapolcán, egy ember megsérült