Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Április 03. 14:11, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Nem tudni, mi késztette a mészárlásra

Hétre nőtt a hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma – adta hírül a CNN amerikai hírtelevízió Larry Reidre, az oaklandi városi tanács elnökére hivatkozva.

Három ember megsebesült. A tettest elfogták öt kilométerre a campustól, egy bevásárlóközpontban. Nem tanúsított ellenállást. Hírek szerint egy 40-es éveiben járó koreai férfiról van szó, aki korábban az egyetem – a többek között távol-keleti orvoslást és vallástudományokat oktató Oikos oktatási központ – hallgatója volt, de nem fejezte be tanulmányait. Indítéka egyelőre nem ismert.

Az Oikos azt írja honlapján, a „keresztény értékek” szellemében működik. A CNN szerint elsősorban a koreai származású amerikaiak körében népszerű. Jelenleg nagyjából száz hallgatója van.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra